Wild Pacific Crest Trail

Wild pacific crest trail

Het indrukwekkende verhaal van een wandeltocht over de Pacific Crest Trail is te lezen in Wild!. Het werd geschreven door niemand minder dan Cheryl Strayed. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat je haar wel kent, maar zo niet lees dan vooral verder. Cheryl Strayed valt wat mij betreft in de categorie Powervrouwen en mag daarom niet ontbreken op mijn website.

Wild, Pacific Crest Trail

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1700 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft. Dit verhaal over de Pacific Crest Trail lees je in Wild!

Cheryl is de weg kwijt

Na de dood van haar moeder heeft Cheryl geen idee wat ze met haar leven aan moet, de basis is er niet meer. Ze doet haar uiterste best het overlijden een plekje te geven, maar hoe ze het ook aanpakt, ze is er niet toe in staat. Ook haar (impulsieve) huwelijk met Paul is niet wat ze er van verwachtte, maar tegelijkertijd wil ze dat wat ze heeft ook niet kwijt. Ze kan geen afstand van hem nemen, maar nadat ze vreemdging is hij bij haar weggegaan, drie jaar na het overlijden van haar moeder, hoopt ze rust te vinden bij een vriendin die in Portland woont, maar de onrust blijft.

Wild, Pacific Crest Trail (PCT)

Op een dag valt haar oog op een boek over de Pacific Crest Trail (PCT) dat vanaf de Mexicaanse grens in Californië tot net over de grens met Canada loopt. Op dat moment zet het boek terug in het schap, maar later gaat ze toch terug om het te kopen. Wanneer ze na haar scheiding, alleen in een eenkamer appartement, in een diep dal zit besluit ze een deel van de PCT, alleen, te gaan lopen, 100 dagen lang. Een half jaar lang werkt ze keihard als serveerster om zoveel mogelijk geld te sparen voor die reis.

person stands on brown pathway

Bridge of the Gods

Op de vooravond van haar start in de Mojave Desert heeft ze geen idee waar ze gaat leven als ze klaar is met wandelen en realiseert ze zich tevens dat haar reis misschien te hoog gegrepen is. Toch vertrekt de volgende dag met nieuwe kleding, gloednieuwe schoenen en een overvolle trekkerstas met het voornemen pas te stoppen wanneer ze de brug over de rivier de Columbia op de grens tussen Oregon en Washington had aangeraakt, de Bridge of the Gods, ‘Brug der Goden’.

Review Wild

Wat volgt is een wonderlijk verhaal, een waanzinnig boek (op meerdere manieren) bomvol emoties, zowel mooie als vervelende. Het stond al jarenlang op mijn e-reader, maar ik kon de rust niet vinden om het te lezen. Toen ik zag dat Storytel hem had, besloot ik hem te luisteren. Elke dag een half uurtje tot een uurtje en voornamelijk terwijl ik op de fiets zat. Diverse keren heb ik gevochten tegen opwellende tranen, omdat het verhaal zo heftig was. Inmiddels heb ik Wild! ook als papieren boek en wil ik hem binnenkort weer gaan lezen.

Heerlijk luisterboek

Niet alleen is het verhaal prachtig geschreven, maar het komt ook nog eens helemaal tot leven door de stem van Nienke van der Haak. Een stem kan het boek maken of breken, maar deze maakte hem helemaal waardoor het verhaal volledig tot leven kwam in mijn hoofd. Een paar uur lang voelde ik mij Cheryl Strayed, een krachtige vrouw met tonnen doorzettingsvermogen. Een ware inspiratie!

ps. Op het moment van het aanpassen van de SEO gegevens van dit boek (september 2022) ben ik de Pacific Crest Trail virtueel aan het wandelen en heb ik nog zo’n 620 kilometer (van de totaal 4000 km) te gaan. Het is heerlijk om virtueel te lopen op het pad waar deze powervrouw echt liep!

Dit boek is overigens ook verfilmd. zie hieronder de filmtrailer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.