Hero – Wet van Aantrekking

Hero Rhonda Byrne

In dit nieuwe boek over Wet van Aantrekking – Hero – laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent!

In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden. Rhonda Byrne, die wereldberoemd werd met The Secret, vertelt ook haar eigen verhaal.

Eerst de film, toen het boek

In tegenstelling tot wat veel mensen denken was de film er eerder dan het boek The Secret. Het boek is gebaseerd op de film en niet andersom. Rhonda Byrne is een Australische televisie schrijver en producer. Ze is in 1945 geboren in Melbourne, Australië. De film The Secret is gebaseerd op de Wet van de Aantrekkingskracht.

Er zijn twee soorten mensen.
Degenen die zeggen:
‘Ik geloof het pas als ik het zie.’
En degenen die zeggen:
‘Om het te zien moet ik het geloven. ‘

Er verschenen zes boeken over dit onderwerp.

 • The Secret
 • The Power
 • The Magic
 • Hero
 • Hoe the Secret mijn leven heeft veranderd

The Secret zelf las ik in 2008 of zoiets, The Power las ik in 2010. Het boek Hoe the Secret mijn leven heeft veranderd las ik in 2017 als recensieboek. The Magic las ik vorig jaar nog eens en Hero heb ik afgelopen maand gelezen als e-book. Enerzijds is dit het minst interessante deel van alle boeken, maar tegelijkertijd ook het boek met de meeste praktijkvoorbeelden, waardoor het meteen een heel stuk inspirerender is.

Hero is opgedeeld in vier delen

Het boek Hero is opgedeeld in vier delen.

 1. De droom
  Met daarin de roep van het avontuur en de roep afslaan. Maar ook je droom vinden en je hart volgen.
 2. De held
  Met daarin geloof en visie. Maar ook denken/voelen/leven als een held en toewijding.
 3. De zoektocht
  Met daarin tegenstanders en bondgenoten, de weg van beproevingen en wonderen en de ultieme beproeving.
 4. De overwinning
  Het laatste deel met daarin de beloning, een leven dat de moeite waard is en de held in jou.

In elk deel zijn er verschillende succesvolle mensen aan het woord die vertellen over hoe De Wet van Aantrekking effect heeft (gehad) op hun leven. En waar jij op zoek kunt naar de held in jezelf. Ik geeft toe, je moet er wel een beetje feeling mee hebben, want als je niet gelooft in de Wet van Aantrekking dan zul je het niets vinden.

Alleen door de Heldenreis te voltooien en je beste menselijke kwaliteiten naar de oppervlakte te halen, zul je uiteindelijk de held worden. En dan ontstaat er een nieuw doel in je hart – om anderen te helpen die aan hun eigen Heldenreis beginnen, met alles dat je onderweg hebt ontdekt.

Net als alle andere boeken is ook deze weer prachtig geïllustreerd en vormgegeven. Alleen daarom is het al een feestje om het te lezen.

In Hero vind je de ervaringsverhalen van:

 • Michael Acton Smith (Mind Candy)
 • Layne Beachley (de meest succesvolle vrouwelijk wedstrijdsurfer in de geschiedenis)
 • Peter Burwash (een van de meest gewaardeerde tenniscoaches ooit)
 • Pete Carrol (Americanfootballcoach)
 • John Paul Dejoria (medeoprichter van John Paul Mitchell Systems)
 • Peter Foyo (internationaal telecommunicatie-expert)
 • Laird Hamilton (wereldberoemde big-wave surfer)
 • Mastin Kipp (The Daily Love)
 • Liz Murray (schrijver en motivatietrainer)
 • Paul Orfalea (oprichter Kinko’s)
 • G.M. Rao (oprichter GMR Group)
 • Anastasia Soare (begrip in de schoonheidsindustrie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.