Holistik handboek

Holistik handboek

Het Holistik handboek heeft als rode draad eerst een opgeruimde binnenwereld te creëren, zodat je gaat leven vanuit je volle potentieel. Van daaruit voelt het een stuk natuurlijker om liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aan te gaan. Met de thema’s: natuur, hooggevoeligheid, familie, schoonheid, food en de toekomst.

Holistik handboek

Laat je inspireren door de persoonlijke ervaringen van Karlijn en Evelyn en de wijze lessen van de experts die zij om zich heen hebben verzameld. Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen. 


Dit boek was een van de mooiste boeken die ik las in 2020. Het staat weliswaar niet in mijn lees top 15 van 2020, maar als ik een top 20 had gemaakt dan had dit boek er zeker ingestaan. Als ik kijk naar waar hij in een lijst zou komen van alleen maar zelfontwikkelingsboeken zou delen dan staat hij absoluut in mijn top 3.


Wat vind je in het Holistik handboek?

Volgens de auteurs is de essentie van het holisme dat er tijdens de groei naar de meest stralende versie van jezelf niet één juiste weg is. Zij hopen dan ook dat je dit boek zult zien als een aanmoediging om vooral je eigen levenspad te kiezen met liefde of je linker-, en vertrouwen op je rechterschouder.


Holisme is geen religie, maar een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel.

Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser

Je maakt in dit boek kennis met vijf grondbeginselen van het holisme:

 1. Kijk naar het grote geheel
 2. Groei naar de beste versie van jezelf
 3. Negatieve gevoelens als leermeesters
 4. Houden van jezelf
 5. Er is geen ‘goed’ of fout

In dit boek wordt ontzettend veel besproken en het is niet te doen om hier een (korte) samenvatting van te maken. Toch is dit boek wel goed ingedeeld en duidelijk te lezen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Natuur en de cycli van het leven
 • Hooggevoeligheid
 • Familie
 • Schoonheid
 • Voeding
 • De consumptiemaatschappij

Daarnaast veel ervaringen van de auteurs zelf en interessante interviews.

letter tiles on a marble surface
Photo by Brianna West on Pexels.com

Recensie Holistik handboek

Ik was dit boek nog geen vier pagina’s aan het lezen toen ik besloot dat ik het echt moest hebben. Geen haar op mijn hoofd die erover dacht om dit prachtboek te lezen van de bibliotheek. Dan zou ik alle goede teksten moeten overschrijven (of vergeten) en dat wilde ik niet. Is wist diep vanbinnen dat ik dit een boek is dat ik keer op keer uit mijn boekenkast wil pakken en steeds weer wil herlezen. Zo mooi en zo interessant. Een levensstijl die helemaal bij mij past en die ik me nog meer eigen wil maken. Ik ben me er bewust van dat ik dit niet meteen onder de knie heb en het veel vaker dan een of twee keer moet lezen. Daarnaast werd ik helemaal blij van het uiterlijk van dit boek. Er is heel veel zorg en tijd aan besteed, dat is duidelijk te zien. Het is mooi, houd prettig vast en maakt(e) mij heel blij.

Holistik sluit heel mooi aan op mijn ideeën over het universum en haar wetten. Zo is het ook voor holisten een universele wet dat je aantrekt wat je uitstraalt en datgene waar je op focust groter wordt. Daar geloof ik tegenwoordig heel sterk in, dus dit boek was op vele fronten een feest van herkenning.

Over de auteurs

Evelyn van Hasselt (1977) is co-founder van »Holistik«. Haar dagelijkse missie is mensen handvatten aanreiken waarmee ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen geluk en boven zichzelf uitstijgen.
Karlijn Visser (1986) is co-founder van Holistik. Ze is dol op het schrijven van mooie artikelen, die mensen helpen bij het creëren van een vervullend leven. Duurzaam geluk en verbinding met jezelf (ook in moeilijke tijden) en de planeet spelen daarbij een belangrijke rol.*


Het holisme is een levensfilosofie die ervan uitgaat dat alles met elkaar is verbonden.

Evelyn van Hasselt

liefs angela groen

Je kunt het boek hier bestellen»»»
*Bron: Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.