The Secret – Wet van Aantrekking

The Secret - Rhonda Byrne

The Secret is denk ik het eerste boek over de Wet van Aantrekking dat ik kocht. In mijn herinnering was ik er al mee bezig voor de geboorte van mijn eerste kind, maar mijn versie van het boek werd in 2008 pas uitgebracht, dus dat kan niet. Zij was dus een jaar oud toen ik me ging verdiepen in dit geheim. Zoals ik groeide als moeder, groeide het toepassen van de wet met me mee.

Ik had tijd nodig te gaan geloven in The Secret en daarmee in de Wet van Aantrekking

Ik geef toe dat ik er niet meteen in geloofde. Ik vond het boek hocus pocus en kon maar niet geloven dat het allemaal zo makkelijk was. Toch kocht ik nog meer boeken van deze auteur en inmiddels heb ik een mooie collectie. Ook geloof ik nu wel degelijk in de Wet van Aantrekking. Hoog tijd dus om de boeken te herlezen en met jullie mijn huidige mening te delen.

The Secret – basis Wet van Aantrekking

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven. Hoe zij alle tegenslagen konden overwinnen en rijkdom en succes verweren die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.

Juiste spoor

Ik herken mezelf dit keer in het voorwoord van Rhonda Byrne. Ook ik ging in de afgelopen twee jaar van leraar naar leraar. Ook ik werd op een goed spoor gezet als de ander vals bleek te zijn. Ik ging van teacher naar teacher, tot ik was waar ik (nu) moest zijn. Ik heb ook het vertrouwen dat ik van hieruit nog verder zal groeien en de nodige leraren nog ga tegenkomen.

Teachers, teachen

In dit boek komen vele teachers aan het woord, waaronder:

 • Bob Proctor (die al meer dan 40 jaar werkzaam is op het gebied van geestelijk potentieel)
 • Jack Canfield (auteur van onder andere Balsem voor de ziel, waarvan meer dan 100 miljoen exemplaren zijn verkocht)
 • David Schirmer (succesvol beurshandelaar, investeerder en beleggingsadviseur)

Het geheim/The Secret- de Wet van Aantrekking

Volgens de wet van de aantrekking trekt het gelijke het gelijke aan, dus als je een gedachte denkt, trek je soortgelijke gedachten aan. Dat vond ik altijd vreemd, maar toen ik me eenmaal ging verdiepen in dit gegeven kwam ik erachter dat dit klopt. Als ik mij blijf focussen op negativiteit dan blijf ik negativiteit krijgen, want:

Wat je aandacht geeft groeit.

Gelukkig kun je dat ook omvormen. Je kunt van negatief naar positief en wanneer je met aandacht geeft aan positieve gedachten… dan groeien die ook. De wet gaat nog een stukje verder, zij stelt ook dat je overheersende gedachten tot leven kunt brengen. Je gedachten worden dingen!

Trek het goede aan in plaats van het slechte!

Zo simpel? Ik zou liegen als ik zeg dat ik dat zo heilig geloof dat ik het altijd naleef, maar sinds ik me realiseer dat ik beter kan denken aan wat ik wél wil, dan wat ik niet wil, is het leven en stuk makkelijker is geworden.

Huis gemanifesteerd

Ik paste deze wet en deze regel toe voor het manifesteren van mijn huidige huis. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik ben dit huis blijven visualiseren, ik heb mezelf in gedachten in deze omgeving gezet, ik voélde dat ik hier woonde.

Elke keer als ik dacht: Ik wil hier niet meer wonen verbeterde ik mezelf en zei ik wat ik wél wilde. Het werkte! Later zal ik daar nog eens dieper op in gaan.


Het geheim toepassen

Het toepassen van de Wet van de aantrekking bestaat uit maar drie stappen:

 1. Vraag
 2. Geloof
 3. Ontvang

Klinkt het te makkelijk? Of juist heel erg moeilijk? Te mooi om waar te zijn misschien?

 1. Wat je vraag is bepaal je natuurlijk zelf. Ik vroeg – in dit geval – een huis, maar dit kan ook het ideale gewicht zijn; geld, vrienden, liefde.
 2. Daarna moet je geloven dat je het zult ontvangen. Je moet doen alsof je het al hebt, want alleen dan kun je het krijgen. Visualiseer waar je wilt zijn, wie je wilt zijn, met wie. Kijk ook bewust naar andere mensen die dit al hebben bereikte. Zoek hen op, bewonder hen en roep het voor jezelf op.
 3. Om te ontvangen moet je je goed voelen. Je moet op de juiste frequentie zitten om te ontvangen. Neerslachtigheid is een krachtig gevoel, waardoor je slechte gevoelens blijft aantrekken. Weet je nog: wat je aandacht geeft groeit.

Is dit makkelijk? Nou, ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, want het ene zal makkelijker zijn dan het ander, maar moeilijk is het zeker niet.

Geld

Uiteraard is er ook een hoofdstuk gewijd aan geld. Zelf heb ik het gevoel dat geld in Amerika veel belangrijker is dan hier, maar het kan ook zo zijn dat ze in Amerika er gewoon voor durven uitkomen dat ze geld willen. Hier in Nederland zijn er toch heel veel mensen die een verkeerde kijk op geld hebben (velen van ons worden opgevoed met het idee dat het hebben van veel geld ten koste gaat van anderen) waardoor er op mensen met geld neergekeken wordt.

Om geld aan te trekken moet je je op rijkdom concentreren. Je kunt onmogelijk meer geld in je leven brengen als je het ontbreken ervan benadrukt.

Rhonda Byrne

‘Geld is niet belangrijk’ wordt er vaak gezegd en als ik de keren dat ik het zelf zei een tientje had gekregen was ik rijk geweest, maar sinds ik me er bewust van ben dat geld wel degelijk belangrijk is voel ik me er wel veel beter over. Natúúrlijk is geld wel belangrijk. Hoe wil je anders elke avond eten op je bord hebben? Hoe wil je anders de leuke dingen in het leven doen? Hoe wil je anders op vakantie? Een wijntje drinken op het terras? Uit eten? Of gewoon je kleding kopen, de verwarming aanzetten en het toilet doortrekken? Geld is belangrijk! Maar jij bepaald natuurlijk zelf hoe veel genoeg is en wat je ervoor doet.


Nog veel meer

Naast deze onderwerpen kun je ook lezen over dit:

 • Het geheim van relaties
 • Het geheim van gezondheid
 • Het geheim van de wereld
 • Het geheim van jou
 • Het geheim van het leven

Ook al ziet het boek eruit als eentje waar je doorheen vliegt, ik heb er best lang over gedaan om het uit te krijgen. Ik wilde alles in me opnemen en onthouden. Toch kwam ik er al vrij snel achter dat dit geen materie is dat je met een paar uur lezen tot je neemt en begrijpt. Dus ook al heb ik het nu voor de tweede keer gelezen, ik denk dat ik nog wel een aantal keren nodig heb voor ik de helft ervan heb opgeslagen.

Binnenkort kun je hier lezen over het vervolg op dit boek.

Liefs Angela groen

4 reacties

 1. Is een goed boek. Waar je veel inzichten door kan krijgen.

  Aum Shanthi

 2. Voor mij is dit boek te zweverig. Maar als jij er die dingen uit haalt, die jou vooruit helpen, des te beter!

  • Dat kan. Ik herken dat wel hoor. Ik probeer altijd langs dingen heen te lezen die me niet zo veel doen. Wat ik bevoordeeld nogal een ding vind is dat ze doet voorkomen dat alles te bestellen is. Dat geloof ik niet. Ik denk echter wel dat er veel kracht schuilt in dankbaarheid en positiviteit. Dat zorgt ervoor dat je andere mensen aantrekt dan in negativiteit. Geldt ook voor situaties. Maar dat ik vandaag kan manifesteren dat ik morgen gezond ben… Nee. Er zijn grenzen. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.