Hero – dromen waarmaken

Hero - dromen waarmaken

Het boek Hero van Rhonda Byrne heeft als grootste boodschap dat je je dromen gaat waarmaken. Dat er namelijk een reden is dat je ze hebt en dat je geroepen wordt om je best mogelijke leven te leiden.

Er zijn twee soorten mensen.
Degenen die zeggen:
‘Ik geloof het pas als ik het zie.’
En degenen die zeggen:
‘Om het te zien moet ik het geloven. ‘

Hero – ga je dromen waarmaken

Met Hero laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent! In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden. Rhonda Byrne, die wereldberoemd werd met The Secret, vertelt ook haar eigen verhaal.

Hero – heldenreis voor dromen waarmaken

Rhonda Byrne stelt dat iedereen er zelf voor kiest om naar aarde te komen. Dat je hier wilde komen om het avontuur van het leven mee te maken. Dat jij ervan overtuigd was dat er geen enkel probleem zo groot was dat het je zou kunnen tegenhouden de held in jezelf te ontdekken. Dat jij een heldenreis wilde maken.


Alleen door de heldenreis te voltooien en je beste menselijke kwaliteiten naar de oppervlakte te halen, zul je uiteindelijk de held worden.


Hero is opgedeeld in vier delen

Hero is opgedeeld in vier delen.

 1. De droom
  Met daarin de roep van het avontuur en de roep afslaan. Maar ook je droom vinden en je hart volgen.
 2. De held
  Met daarin geloof en visie. Maar ook denken/voelen/leven als een held en toewijding.
 3. De zoektocht
  Met daarin tegenstanders en bondgenoten, de weg van beproevingen en wonderen en de ultieme beproeving.
 4. De overwinning
  Het laatste deel met daarin de beloning, een leven dat de moeite waard is en de held in jou.

In elk deel zijn er verschillende succesvolle mensen aan het woord die vertellen over hoe De Wet van Aantrekking effect heeft (gehad) op hun leven. En waar jij op zoek kunt naar de held in jezelf. Ik geef toe, je moet er wel een beetje feeling mee hebben, want als je niet gelooft in de »»»Wet van Aantrekking««« dan zul je het waarschijnlijk niets vinden. Toch wil ik je er graag op wijzen dat je deze wet vrijwel dagelijks toepast in je leven. Negativiteit tijd trekt negativiteit aan; positiviteit trekt positiviteit aan. En hoe meer je aan een bepaalde droom denkt, hoe meer je om je heel ziet wat je naar die droom toetrekt.


Ongeacht op welk punt in het leven je staat, ongeacht hoe oud je bent, het is nooit te laat om je dromen te volgen.


white and pink flowers beside a canister
Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Mijn eigen Hero worden – dromen waarmaken

En toch moet ik je ook bekennen dat hoewel ik dit heel graag voor de volle honderd procent wil geloven, ik er toch wat moeite mee heb. Ik geloof heel sterk dat als je genoeg inzet toont en heel hard je best doet, je het heel ver kunt schoppen. Toch zie ik ook bij mezelf, bij mijn gezin en bij vrienden en familie dat niet alles mogelijk is, dat niet alles maakbaar is. Naast de wilskracht en het doorzettingsvermogen ben je ook afhankelijk van gezondheid en een zekere intelligentie. Echter: ik geloof ook graag in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden, want als je het niet probeert weet je zeker dat het niet gaat gebeuren. En mocht het niet lukken? Wellicht is er dan een mooi alternatief, want ik geloof uiteindelijk ook dat het universum, de bron, God, het beste met ons voor heeft.

Mooie boodschap

Wat ik vooral een mooie boodschap vind is dat geen enkele omstandigheid volledig negatief is, dat er ook iets goeds verborgen is in elke schijnbaar slechte situatie. Dat het leven niet draait om negatieve dingen die je overkomen, maar dat het erom gaat wat je doet met de gouden kansen die erin verborgen liggen. Om daar dan meteen een praktijkvoorbeeld van te geven: als ik niet ziek was geweest dan had deze website niet bestaan, had ik niet zeventien (!) boeken geschreven, had ik niet drie boeken gepubliceerd, had ik geen honderden blogs voor anderen geschreven, was ik geen thuisblijfmoeder geweest. Dus ook al ben ik niet blij met mijn ziekte, er zitten toch echt wel voordelen verborgen in het geheel. Of zoals mijn mentor Lou Niestadt het noemt:


de shine in the shit.


Prachtige vormgeving

Net als alle andere boeken is ook deze weer prachtig geïllustreerd en vormgegeven. Alleen daarom is het al een feestje om het te lezen. Is las hem overigens als e-book en ik ga ervan uit dat de papieren versie lijkt op The Secret en The Power.

In dit boek vind je de ervaringsverhalen van:

 • Michael Acton Smith (Mind Candy)
 • Layne Beachley (de meest succesvolle vrouwelijk wedstrijdsurfer in de geschiedenis)
 • Peter Burwash (een van de meest gewaardeerde tenniscoaches ooit)
 • Pete Carrol (Americanfootballcoach)
 • John Paul Dejoria (medeoprichter van John Paul Mitchell Systems)
 • Peter Foyo (internationaal telecommunicatie-expert)
 • Laird Hamilton (wereldberoemde big-wave surfer)
 • Mastin Kipp (The Daily Love)
 • Liz Murray (schrijver en motivatietrainer)
 • Paul Orfalea (oprichter Kinko’s)
 • G.M. Rao (oprichter GMR Group)
 • Anastasia Soare (begrip in de schoonheidsindustrie)

Mindshift

In Hero worden uiteraard wel de mooiste en meest succesvolle verhalen gedeeld. Bijna te mooi om waar te zijn, zonder daarbij cynisch te willen klinken. Toch denk ik dat het vooral gedreven jongeren kan motiveren om hun ‘American dream’ te leven. Of het voor de nuchtere Hollander (die opgroeien met dubbeltjes en kwartjes) weet ik het niet. Gelukkig is er tegenwoordig een mindshift bezig en beginnen wij ook steeds meer te veranderen. Langzaam maar zeker durven steeds meer mensen hun hoofd boven het maaiveld uit te steken, omdat ze doorhebben dat hun hoofd er niet zomaar afgehakt wordt. Sorry voor het beeldende vergelijk ;-).

photo of a girl in red mask wearing boxing gloves
Photo by cottonbro on Pexels.com

Superhelden

Mensen die niet van zweverigheid houden kunnen het wellicht vreemd vinden dat je de held in je eigen verhaal/leven bent, maar ik denk dat daar best wel een grote kracht schuilt. Mijn kinderen kijken graag naar allerlei superhelden series op Netflix en zouden maar wat graag superkrachten hebben. Wat ze niet weten is dat er heel wat superkrachten in henzelf schuilt, maar dat ze die nog moeten vinden. Natuurlijk kunnen ze niet de wereld overvliegen ‘Thunderman vliegt weeeeeeg’, maar ze hoeven niet te kunnen vliegen, sneller dan het licht te rennen, stroomstoten geven (ja, echt!) of mensen redden. Zij kunnen op hun eigen unieke manier iets betekenen voor een ander. Later, maar ook nu. Helaas moet ik zeggen dat het overbrengen van de boodschap van dit boek naar kinderen best wel moeilijk is en dat ik zelf nog best veel te leren heb.

Als laatste deel ik heel graag nog een mooie tip uit dit boek:

Een manier om richting te vinden: pak twee stukken papier. Schrijf op één stuk papier waar je goed in bent en op het andere wat je met je leven zou willen doen. En kijk dan of je dingen op die twee stukken papier aan elkaar kunt koppelen.

Peter Burwash ~ tenniscoach
liefs angela groen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.