Stad van meisjes ~ Elizabeth Gilbert

Het boek Stad van meisjes deel ik graag met je omdat het in de categorie Powervrouwen past. Ken je die film ‘Eat Pray Love’ met in de hoofdrol Julia Roberts? Dat is een boekverfilming van het gelijknamige boek van auteur Elizabeth Gilbert. Sinds het verschijnen van haar debuut heeft ze nog meer boeken geschreven.

Nu heb ik verder geen van die boeken gelezen, maar ik voelde me enorm aangetrokken tot de titel van dit boek, meer nog de inhoud zelfs. Een vrouw die doet wat ze zelf wil is tegenwoordig niet vreemd meer, maar in de jaren 40 van de vorige eeuw was het toch wel behoorlijk uitzonderlijk.

Toen je nog een boekwinkel kon binnenlopen

Vorig jaar (tijdens de allereerste lockdown) kocht ik het boek Stad van meisjes in de boekwinkel. Het was de tijd dat je nog gewoon een boekwinkel in mocht zonder afspraak te maken. Hoe normaal het was dat je zomaar binnen kon lopen, het is nu bijna niet meer voor te stellen.

Stad van meisjes heb ik echt in één ruk uitgelezen, zo waanzinnig goed vond ik het.

Ik hou van de schrijfstijl van Gilbert, het lees heerlijk vlot weg en tegelijkertijd leer je ook nog eens iets.

Stad van meisjes – Elizabeth Gilbert

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Stad van meisjes – bijna magisch te noemen

Ik ben dol op Elizabeth Gilbert. Ik hou van haar schrijfstijl en van de manier hoe het haar lukt om geschiedenis interessant te maken. Over het algemeen houd ik namelijk niet zo van boeken die zich zo lang geleden afspelen, maar dit boek heb ik van genoten.

Je kunt dit boek hier bestellen»»»

Hieronder zie je de trailer van Eat Pray Love.

liefs angela groen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.