Erger wordt het niet

Hoe je een crisis kunt gebruiken als startpunt voor een nieuw, beter leven

Welke lessen kunnen we halen uit de moed en de doelgerichtheid die mensen bij een ramp aan de dag leggen, en kunnen we die les toepassen op de crisis in ons persoonlijke leven? Dat is de vraag die Laura Day zichzelf stelt in het boek Erger wordt het niet. Ze belooft jou – de lezer – dat je op het punt staat te ontdekken dat crisis ons dwingen veranderingen in ons leven aan te brengen die eigenlijk al lang nodig waren, en dat ze een katalysator kunnen zijn voor verrassend positieve transformaties.

Onze dagelijkse crisis kennen ook dergelijke kruispunten, waarop ons leven traumatisch kan verslechteren of verbeteren, afhankelijk van hoe we handelen.

Laura Day

Day schreef Erger wordt het niet om ervoor te zorgen dat jouw weg uit de crisis positief en verrijkend is. Dat is nogal een belofte hè?! Precies ook de reden dat ik dit boek sneller heb aangeschaft dan de bedoeling was. Ik voelde diep vanbinnen dat ik hem NU moest kopen en niet in de zomer. Laura Day komt uit een familie van artsen en is al haar hele volwassen leven intuïtief genezer. Zij wordt om advies gevraagd wanneer mensen zich in een crisis bevinden.

Jij bent in staat je leven positief en blijvend te veranderen. Je beslist nu, op dit moment, hoe je leven zal zijn.

Laura Day

Erger wordt het niet – flaptekst

Het kan ongelofelijk zwaar zijn om een crisis door te maken. Maar als je je problemen op de juiste manier aanpakt, kunnen ze ook een bron van kracht, hoop en visie zijn. Je crisis wordt dan het begin van het leven dat je écht wil leiden.

Laura Day heeft al talloze mensen geholpen om hun ergste momenten te overwinnen: de dood van een geliefde, het einde van een huwelijk of vriendschap, het verlies van een baan. In dit inspirerende boek gebruikt ze die ervaringen om ook anderen te helpen hun problemen achter zich te laten en ze op liefdevolle en praktische wijze richting hun nieuwe, betere leven te sturen.

In Erger wordt het niet wordt onderscheid gemaakt tussen vier gedragspatronen die mensen kunnen hebben als ze worden geconfronteerd met een crisis: ontkenning, angst, woede en depressie. Aan de hand van adviezen en oefeningen legt Day uit hoe je elke verschillende reactie kunt ombuigen tot iets positiefs en geeft ze de lezer handvatten om problemen te veranderen in de grootste cadeaus die het leven te bieden heeft. Een tegenslag is het beste nieuwe begin!

Twaalf hoofdstukken voor zelfinzicht

In twaalf hoofdstukken neemt de auteur je mee op reis naar zelfinzicht om beter uit een crisis te komen. Met verschillende oefeningen zet ze je aan het denken over wat je belangrijk vindt in het leven. Ze leert je hoe je kunt loslaten, hoe je kunt reageren op verandering en hoe je eerste hulp toepast op je eigen leven.

Maar in Erger wordt het niet lees je ook:

  • heel erg veel oefeningen om jezelf te (her)ontdekken
  • ervaringsverhalen
  • ontdekken hoe jij persoonlijk op veranderingen reageert
  • transcendentie (het te boven gaan van ervaringen)
  • omgaan met rouw en verlies
  • het herschrijven van je eigen persoonlijke mythologie
  • je toekomst creëren, helen en naar je toe trekken
  • tips om veerkrachtiger te worden
  • hoe je anderen in crisis kunt helpen

Recensie – Erger wordt het niet

Wat ik erg interessant vond om te lezen -en wat ik nog niet wist- is dat ieder mens op zijn eigen manier reageert op veranderingen. Dat er iets in je zit dat zorgt dat je vaak op dezelfde meer reageert. Laura Day stelt dat het ‘van essentieel belang is dat je weet hoe jij op verandering reageert en je ertegen verzet. Wanneer je eenmaal weet wat jouw neiging zijn bij veranderingen, kun je alert zijn op je valkuilen en deze vermijden. Een crisis heeft namelijk de neiging onze geconditioneerde reacties verscherpt naar voren te brengen.’ Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier gedragspatronen die mensen kunnen hebben als ze worden geconfronteerd met een crisis: ontkenning, angst, woede en depressie. Ik raad dit boek absoluut aan!

Titel: Erger wordt het niet Auteur: Laura Day Aantal pagina’s: 224 ISBN: 9789022592083 Uitgeverij: Boekerij Verschijningsdatum: oktober 2021 Je kunt het boek hier bestellen»»»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.