Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd is het enige boek dat ik in opdracht las. Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik het las voor een (externe) recensie. Wat ik vooral nog weet is dat het veel indruk op me maakte vanwege de kracht die de Wet van Aantrekking heeft op mensen die dit principe zijn gaan toepassen.

In Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd staan verhalen van mensen die de Wet van Aantrekking hebben toegepast en daarmee grote veranderingen hebben kunnen bewerkstelligen in hun leven.

In dit boek lees je heel veel mooie, verhalen die prachtig weergeven wat de The Secret in de praktijk voor je kan betekenen.

Let op: deze boekrecensie bevat spoilers!

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd

In 2006 verscheen 'The Secret' van Rhonda Byrne. Miljoenen mensen over de hele wereld lazen het boek of bekeken de film. In de afgelopen 10 jaar ontving Rhonda Byrne talloze verhalen van mensen die vertelden hoe de toepassing van 'The Secret' hun leven ten goede had gekeerd. De meest indrukwekkende verhalen over de toepassing van de Law of Attraction zijn nu samengebracht in 'Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd'. Ze laten keer op keer zien dat als je de lessen uit 'The Secret' toepast - of het nu om financiën, gezondheid, vriendschappen, liefde, familie of carrière gaat - iedereen het leven van zijn dromen kan leiden. 

Ervaringen uit Nederland

De eerste twee verhalen zijn speciaal voor de Nederlandse editie geschreven door Faja Lourens en Catherine Keyl.

Faja Lourens

Faja is opgevoed volgens de denkwijzen van The Secret; haar moeder leerde haar al op jonge leeftijd dat je alles in je leven kunt bereiken als je gelooft in jezelf, en je wensen concreet maakt door ze op te schrijven of hardop uit te spreken. Deze denkwijze heeft er voor gezorgd dat ze in het leven staat waar ze nu is en dat ze heeft bereikt waar ze van droomde.

Catherine Keyl

Wat betreft Catherine geen groot wonderbaarlijk verhaal, maar toch heeft The Secret haar leven veranderd en heeft het haar geleerd dat ze dankbaar mag zijn dat ze gezond is, dat ze een mooi leven heeft, met geweldige vrienden en een fijne familie.

universe filled with stars nebula and glowing milky way
Photo by Enric Cruz López on Pexels.com

Uitzonderlijk bijzondere verhalen

Deze twee vrouwen zijn niet de enigen die de wet van aantrekkingskracht gebruiken. Met hen nog miljoenen anderen op de wereld en in dit boek lees je aantal van die uitzonderlijk bijzondere verhalen. Verhalen die die je vertellen dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt, maar dat je met behulp van The Secret in staat bent te creëren wat je maar wilt.

Als je je leven gevuld met positieve gedachten en gevoelens, zul je merken dat schuldgevoelens, wrok en negatieve gevoelens weg gaan.

Sleutels tot succes

Het boek is verdeeld in meerdere hoofdstukken en in elk hoofdstuk een aantal prachtige ervaringen en dagelijkse lessen. Daarnaast vind je aan het einde van elk hoofdstuk een aantal ‘sleutels tot succes’.

De volgende onderwerpen vindt je terug in dit boek:

  • Het creatieve proces
  • Geluk
  • Overvloed ontvangen
  • Relaties veranderen
  • Gezondheid
  • Carrière

Je hoeft voor eigenlijk niet eerst The Secret hebben gelezen, maar als je het wel hebt gedaan zul je heel veel herkennen. De woorden van Rhonda, die als rode draad door dit boek lopen, kun je dan gebruiken als geheugensteuntje. Vooral de dagelijkse lessen zijn interessant om te lezen.

Recensie Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd

Zoals alle boeken van Rhonda Byrne is ook dit boek werkelijk prachtig geïllustreerd en vormgegeven en was het een feestje om hem te lezen.

Grote indruk

Er staan heel erg veel ontroerende verhalen in dit boek, maar een aantal maakten meer indruk op mij. Daarbij wil ik ook graag vermelden dat de verhalen die mij nú raken anderen zijn dan vier jaar geleden; voor mij een bewijs dat je wel degelijk veranderd in de jaren. Dit keer waren het de hartverwarmende verhalen van

  • Diana uit Phoenix, Arizona, VS
  • Gina, Plymouth, VS
  • Rebecca, Londen, Engeland
  • Lauren L, Laguna Beach, Californië, VS
  • Elizabeth M, San Diego, Californië, VS

Diana visualiseerde een lege rij voorin het vliegtuig en die kreeg ze, maar er was een vrouw die daar ook graag wilde zitten in verband met claustrofobie. De purser zei dat ze daarvoor moest betalen en dat kon ze niet. En hoewel Diana heel blij was met haar lege rij – zodat ze lekker kon slapen – besloot ze de purser te roepen en te betalen voor een plek op de voorste rij voor de claustrofobische vrouw. Als Diana niet veel later wil afrekenen neemt de purser haar creditcard niet aan en krijgt ze te horen dat het personeel haar wilde bedanken voor haar vrijgevigheid door haar niet te laten betalen. De stoel niet, maar ook haar eten en drinken niet. Omdat zij het personeel inspireerde werd zijn op die manier bedankt voor haar vrijgevigheid.

Gina deed eigenlijk wat ik ook heb gedaan. Ook zij visualiseerde haar nieuwe huis en woonde er binnen een aantal weken.
Lauren visualiseerde haar hart gezond en zorgde er op die manier voor dat haar eerstegraads hartblog en hartruis verdwenen. Ook kon ze haar pacemaker laten verwijderen en was de uitstulping op haar aortaklep helemaal verdwenen.
Rebecca visualiseerde hoe ze haar huis verkocht en hoe die persoon ook al haar meubels overnam.
Elizabeth leerde begrijpen wat het betekent om dankbaar te zijn en voerde die dankbaarheid in alles door totdat het helemaal vanzelf ging.

Hoe The Secret MIJN leven heeft veranderd

In de afgelopen jaren ben ik de lessen van The Secret langzaam maar zeker in mijn leven gaan integreren en waar ik in 2017 nog aan het begin van die ladder stond naar geluk en dankbaarheid, kan ik inmiddels vertellen dat leven naar dit principe een groot onderdeel is van mijn leven. Ik ben blij dat ik dit boek in 2017 heb gelezen, want ook al was The Secret heel duidelijk en helder – ik had er toch niet echt een idee bij.

Toen dit boek uitkwam en ik mijn eigen ogen kon ‘zien’ welk effect het op die mensen heeft (gehad) kon ik er meer mee. Toen ik nog wat later opnieuw in aanraking kwam met de wet van aantrekking via onder andere Lou Niestadt ben ik dit meer en meer gaan toepassen.

Dit keer heb ik Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd met heel andere ogen en een heel ander gevoel gelezen.

Liefs Angela Groen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.