Anders gaat ook – Elise Cordaro

Anders gaat ook Elise Cordaro

Anders gaat ook van Elise Cordaro is een van de vele boeken die ik heb gelezen sinds ik vermoed dat ik autisme heb. Nu mag ik mezelf natuurlijk niet diagnosticeren (en dat wil ik ook niet), maar ik wil er toch zoveel mogelijk over weten. Daarom lees ik als een malle het ene na het andere boek over dit onderwerp. Met name de boeken van vrouwen met autisme. Nog specifieker: van vrouwen die er pas op latere leeftijd achter kwamen.

Kennismaking Anders gaat ook

Het was de podcast van Sonja Silva dat ervoor zorgde dat ik op het profiel van Elise Cordaro op Instagram terechtkwam en ik twijfelde geen moment (meer) dat ik Anders gaat ook wilde aanschaffen.

Nog geen 24 uur later was het uit en had ik alle tips die ik kan gebruiken opgeschreven in een schriftje. Er ging een wereld voor me open en het was alsof ik (opnieuw) thuiskwam bij mezelf.

Twijfel over CVS

Wat vooral het allerfijnste was: ik betwijfel inmiddels grondig of ik wel het Chronische Vermoeidheidssyndroom heb. Nou ja, ik ben wel chronisch moe, maar wellicht ligt er iets anders aan ten grondslag. Dit zou zo maar autisme kúnnen zijn, want dit verhaal van Cordaro lijkt zo veel op de mijne… Bizar gewoon! Niet zozeer dat zij ook dacht CVS te hebben, maar het is meer hoe de klachten die bij ASS horen bijna identiek lijken op mijn klachten. Niet alleen nu, maar ook in het verleden.

Ineens kan ik alles heel veel beter begrijpen en dúrf ik ook te twijfelen.

Hier gaat Anders gaat ook over

Elise Cordaro heeft autisme en ADHD en in dit boek vertelt zij over hoe ze met haar diagnoses omgaat, die ze pas op 27-jarige leeftijd kreeg. In eerste instantie werd haar vraag om hulp weggewuifd. Hoe kan een vrouw met twee masterdiploma’s op zak zoiets als ASS en ADHD hebben? Elise was echter een meester in camouflage, waardoor het niet opviel dat ze anders was. Elise neemt je mee in haar leven en legt uit hoe zijn strategieën ontwikkelde voor alledaagse dingen als werken, boodschappen doen en het huishouden, maar ook smalltalk.

Ik vond het heerlijk om te lezen.

liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.