Zondagsleven – Judith Visser

Zondagsleven Judith Visser

De roman Zondagsleven is het vervolg op het hartverwarmende boek Zondagskind van Judith Visser. Van wat ik begrepen heb is het niet zo autobiografisch geschreven als het eerste deel en is er in Zondagsleven meer fictie verweven. Dat deed voor mij persoonlijk niets af aan het leesplezier, want ik kan het ergens ook wel begrijpen dat je niet je leven een op een wilt kopiëren in een boek.

Of ik het anders had gelezen als ik dit van tevoren had geweten weet ik niet. Net als het eerste deel vond ik ook boek heerlijk (herkenbaar) om te lezen.

Sterker nog: deze trok mij echt even helemaal weg uit de tijd.

Over het boek Zondagskind van Judith Visser schreef ik een uitgebreide review en ik was vastbesloten om dat ook voor Zondagskind te gaan doen. Het bleef bij een plan, want ik heb niet tijd genomen om in mijn app aantekeningen te maken voor bij deze post. Van begin tot eind zat ik zo ontzettend diep in het verhaal dat ik me begaf op ‘planeet Jasmijn Vink’.

Zondagskind – pageturner

Ik kan natuurlijk niet zeggen dat ik zelden pageturners lees, want dan zou ik keihard liegen; ik lees namelijk met enige regelmaat goede boeken. Dat kan ook niet anders met 180-220 boeken per leesjaar.

Toch moet ik zeggen dat het me niet zo heel vaak gebeurt dat ik een boek in de ochtend open en hem in de avond sluit zonder dat ik precies weet wat er die dag is voorgevallen.

Alles vervaagde

Ik ben wel gewend om alles om me heen langs me heen te laten gaan (dat kan meestal alleen met een goed boek!), maar dit was van een heel andere orde. Dat geldt overigens ook voor het boek Zondagskind, maar dat is voor mij dan weer heel logisch!

Hier gaat Zondagsleven over

In Zondagsleven is Jasmijn inmiddels volwassen en begint eigenlijk op het moment waar Zondagskind stopte. Ze werkt op kantoor, maar haar dagelijkse leven is een ware beproeving. Ze heeft last van rinkelende telefoon, felle lampen rumoerige collega’s. Ook mag haar hond niet meer met haar mee op pad. Ondanks alles zoekt Jasmijn toch uit hoe ze voor zichzelf een veilige en overzichtelijke wereld kan creëren.

Heb jij hem al gelezen? Vond jij hem ook zo goed? Laat me weten wat je er van vond.

liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.