Aut of the box

aut of the box Magali de Reu

Aut of the box van Magali de Reu is een boek dat veel indruk op me heeft gemaakt, maar wat me best veel moeite kostte om te reviewen. Eens in de zoveel tijd komt er een AUTobiografisch boek voorbij dat ik (te) lastig vind samen te vatten in een paar zinnen. Niet omdat ik geen woorden kan vinden, maar ik heb dan vaak het gevoel dat ik het vele werk (en ik weet hoeveel dat is) van de auteur te niet ga doen door misschien net niet de juiste woorden te gebruiken voor een review.

AUT of the box

Ik geef toe dat het wellicht ook net iets te gemakkelijk is, alsof ik er niet al te veel tijd aan wil besteden. Dat is echter niet waar, dus doe ik alsnog mijn best om je duidelijk te maken waarom je dit boek zou moeten lezen.

Diagnose op 14-jarige leeftijd

Magali de Reu kreeg op veertienjarige leeftijd zowel de diagnose ASS als ADHD. Nog wat later kwam daar een derde diagnose bij: een angststoornis. Hierdoor kreeg ze een aantal labels opgeplakt en volgens instanties zou zij nooit een normaal leven zonder begeleiding kunnen leiden. Dat triggerde iets in haar en ze werd vastbesloten te laten zien dat ze het allemaal mis hadden. Ze maakte van haar zwaktes haar krachten. Ze ging studeren Рwerd copywriter, podcastmaker, talkshowhost, autismeactiviste en auteur. Daarmee verdient ze wat mij betreft ook het label Powervrouw.

Aut of the Box geeft een inkijk in het leven van Magali en hoe zij zich een weg baant door het leven. Het is geschreven voor neuroatypische lezers die op zoek zijn naar hun eigen weg en identiteit.

Magali wil hun tonen hoe je van je beperking een versterking kan maken.

Net niet vijf sterren

Ik ben erg enthousiast over dit boek en wil het je met klem aanraden om het te lezen. Toch zit er een maar aan, wat mij betreft. Het is namelijk overduidelijk dat het boek geschreven is door een hooggeschoold iemand en er vliegen dan ook heel wat moeilijke termen door het boek – tel erbij op dat het in het Vlaams geschreven is.

Op zich lees ik daar normaal gesproken vrij makkelijk overheen, maar op de momenten dat ik toch wat moe ben is het me net iets te veel moeite. Ook denk ik dat het boek door het taalgebruik niet voor iedereen toegankelijk. Dat is niet vervelend bedoeld overigens, hoewel het vast wel zo zal overkomen. De reden dat ik het toch deel is dat het niet aan mij is om te bepalen of jij dat ook zo ervaart.

Vier sterren is overigens niks mis mee, dus écht een aanrader!

liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.