Energielevels detecteren

Energielevels detecteren

Energielevels detecteren is voor mij een van de eerste stappen geweest om erachter te komen hoe ik mijn energie kan verdelen over de dag. Dat energieprobleem heb ik al jaren en ik kwam er maar niet op wanneer ik daar het meest last van had. Sinds een aantal maanden gebruik ik echter een app om mijn energielevels te detecteren. Een app dat “toevallig” op mijn pad kwam en ik ben er razend enthousiast over.

De app is van Emerce Autralia en als je zoekt op MECFS in de app store of in Google Play vind je het vast wel.

Emerge Australia is een nationale organisatie die onderwijs, belangenbehartiging, onderzoek en ondersteunende diensten levert aan mensen met myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS). Nu kun je denken: dat heb ik niet, dus laat maar.

Energielevels detecteren

Heb je een energieprobleem? Of heb je vaak last van overprikkeling?
Lees dan toch even verder.

1000 minuten/units per dag

Dit is het principe: Je hebt 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐬 𝐨𝐩 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐠. Dat is gelijk aan 16,6 uur.

Ik ga uit van 6.45 uur tot 23.25 uur.

Units besteden – energielevels detecteren

Mijn basis 0 units is luisteren naar een luisterboek op bed. Dat is neutraal zeg maar. Kost geen energie, maar levert ook niets op.

Gewoon rustig wandelen kost me 1 unit per minuut. Met iemand wandelen kost me 2 units per minuten – maakt 60 units. Op visite gaan kost me 3 units, dus 90 units totaal. Je kunt van alles invoeren wat je wilt. Ik houd het bij divers 1,2 en 3. Ik bepaal op het moment zelf hoeveel energie iets kostte. Deed ik eerst anders, maar vind dit handiger.

Bijtanken

Je kunt ook bijtanken. Dan krijg je dus units terug. Let wel: 1 minuut is 1 unit. Meer niet!

Die compenseer ik in het eerste scherm, zodat de minuten eraf gaan. De energie wordt wel bijgeschreven. Dat is wat lastig uitleggen helaas.

Andere functies – energielevels detecteren

Daarnaast zijn er factoren die je leegzuigen. Die kun je evt. apart punten toekennen. Ik doe dat niet omdat ik kies voor een basis energieverbruik (1,2,3). Ook kun je in emoji’s aangeven hoe je dag was (doe ik liever in een andere app – later meer) en kun je de dag als compleet markeren.

Hieronder zie je een slideshow met foto’s.

  • Energielevels detecteren 1000 units
  • Energielevels detecteren grafiek
  • Energielevels detecteren grafiek
  • Energielevels detecteren log
  • Energielevels detecteren emoties
  • Energielevels detecteren stress
  • Energielevels detecteren rust
  • Energielevels detecteren 505 units

Wil je nou graag wat meer weten? Plaats dan hieronder een berichtje en dan vertel ik je meer.

liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.