Noice cancelling – Sony WF-SP800N

Sony Noice cancelling Sony WF-SP800N

Schreef ik eerder al een review over de Sony noice cancelling koptelefoon, vandaag deel ik graag met jullie de oordopjes (WF-SP800N) van Sony die ik gebruik. Ook over deze aankoop heb ik tijdje getwijfeld – ook al was mijn ervaring met Sony erg goed. Ik liet me te veel leiden door de recensies die online stonden en me er door tegenhouden. Gelukkig bepaal ik nog altijd liever zelf of het iets voor me is. Waarom ik er dan een review over schrijf? Ik weet dat sommige mensen wél veel waarde hechten aan de mening van een ander, dáárbij deel ik graag met jullie iets meer informatie dan vier regels. 😉


WF-SP800N volledig waterbestendig

Het was voor mij een keiharde eis: de oordopjes die ik zou gaan kopen moésten waterbestendig zijn. Ik wil op elk moment kunnen gaan sporten en ik wil zeker niet onderweg tijdens een wandeling of het hardlopen in de stress schieten omdat het gaat regenen. Ook wilde ik me absoluut niet druk maken over zweet in mijn oren dat de oordopjes zou kunnen beschadigen. Dankzij de IP552-rating zijn waterdruppels en zweet geen probleem voor deze waterbestendige oordopjes. Sterker nog: je kunt de Sony WF-SP800N zelfs schoonspoelen na een zware training*. Hoe handig is dat!

Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren en hoewel het verleidelijk was een kek kleurtje uit te zoeken, koos ik toch voor simpel zwart. Past namelijk overal bij. 😉

Zie ook reclame video helemaal onderaan.

Noice cancelling Sony WF-SP800N

Een aantal maanden geleden nam ik een sportschool abonnement, maar zoals ik had kunnen verwachten waren er te veel prikkels die ik niet kon handelen. Ik moest daar een oplossing voor vinden, want met gewone oordoppen in – zonder muziek – zag ik niet zitten. Mijn (toenmalige) oordopjes filterden wel iets, maar ik bleef veel te veel horen.

In eerste instantie gebruikte ik mijn Sony hoofdtelefoon, maar ik merkte dat het niet fijn was om iets ‘zwaars’ op mijn hoofd te hebben tijdens krachttraining. Op de een of andere manier raakte ik de koptelefoon steeds weer met zo’n apparaat en bleef hij niet zitten bij buikspieren trainen. Daarnaast vond ik het te heet worden op mijn oren en in mijn nek tijdens cardiotrainingen.

Ik raakte er alleen maar geprikkelder van en moest een alternatief vinden.

Die vond ik in deze WF-SP800N oordopjes van Sony, maar het vinden ging niet zonder slag of stoot. Wederom was het een behoorlijk uitgave en dit keer was ik nog ‘banger’ dat ik de verkeerde keuze zou maken. Ik moest namelijk absoluut zeker zijn van goede noice cancelling. Nu kun je nooit helemaal zeker zijn, dus het duurde een aantal weken voor ik een beslissing nam. Dat hij eventueel weer teruggestuurd mocht worden trok me over de streep.

Mooi compact oplaaddoosje

Dat de oordopjes geleverd worden in een mooi compact oplaaddoosje dat ook als oplader dient. Als de oordopjes volledig zijn opgeladen, gaat de batterij negen uur mee. Het doosje biedt daarna nog één volledige oplaadbeurt en dan kun je opnieuw negen uur luisteren.

Met slechts tien minuten opladen kunt u een uur lang van muziek genieten met noise cancelling.

Sony Noice cancelling Sony WF-SP800N

Eerlijkheid duurt het langst

Ik wil graag eerlijk tegen je zijn en ik moet dan ook zeggen dat de oordopjes niet zo goed zijn als de hoofdtelefoon, daar wil graag eerlijk over zijn. Ik denk dat dat ook bijna niet haalbaar is, want de hoofdtelefoon zit volledig over je oren en dopjes zitten erin. Zitten die dopjes net niet goed genoeg dan lekt er geluid langs. Persoonlijk vind ik dat niet heel erg, dat wil zeggen dat ik dat er (bij deze oortjes) bij neem. Daarbij heeft hij wel een goede noice cancelling. Qua omgevingsgeluidscontrole ben ik er nog niet helemaal over uit.

Omgevingsgeluidscontrole WF-SP800N

Net als de koptelefoon van Sony »»»zie hier die review««« hebben ook de oordopjes omgevingsgeluidscontrole, waardoor je lekker naar je muziek kunt luisteren tijdens het sporten, maar dat je ook nog kunt praten met je (eventuele) work-outpartner. Het filtert bepaalde geluiden weg waardoor verveelde bromgeluiden, of scherpe geluiden niet meer zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Hierdoor raak je minder afgeleid. In mijn geval raak ik minder overprikkeld.

Slim luisteren met SENSE ENGINE

De Sony WF-SP800N past zich automatisch aan je situatie aan. Zo merk ik zelf bijvoorbeeld dat als ik stilzit de noice cancelling aan staat, maar als ik vervolgens opsta om ergens naartoe te lopen gaat hij automatisch over op de omgevingsgeluid controle. Je kunt dus ook niet ‘per ongeluk niets horen’. Ze noemen dat adaptieve geluidsregeling.

joyful diverse trainee and fitness instructor clapping hands in gym

Quick Attention Modus WF-SP800N

Begint er ineens iemand tegen je te praten dan kun je je vinger tegen je oordopje leggen om het volume per direct lager te zetten. Ideaal! Moet wel zeggen dat ik daar zojuist pas achter kwam.

Headphones Connect-app

Nog een mooi voordeel is de Headphones Connect-app van Sony. Hiermee kun je omgevingsgeluid aanpassen, maar kun je ook kijken wat voor jou een prettige manier van muziek luisteren is. Of wat jij graag wilt horen uit je omgeving. Het is naar eigen voorkeur in te richten.

Voor deze review ga ik niet verder in op extra features zoals EXTRA BASS, want die zijn voor mij persoonlijk niet het belangrijkst. Wil je daar meer over weten dan verwijs ik je graag naar »»»deze pagina van Sony««« dat over deze koptelefoon gaat. Daar kun je ook meer informatie vinden over het handsfree bellen, Google Assistent en Alexa.

Goede pasvorm

Sony Noice cancelling Sony WF-SP800N

Een onderwerp dat ik absoluut niet mag vergeten. Het draagcomfort is namelijk erg belangrijk. Ik persoonlijk vind de zachte oordopjes erg fijn zitten. Het feit dat er haakjes aanzitten vind ik heel erg fijn, zo hoef ik niet bang te zijn dat ik ze verlies als ik voorover hang voor een oefening of wanneer ik ga hardlopen. Ik heb 100% vertrouwen in hoe ze zitten en blijven zitten.

Wat ook heel erg fijn is dat er meerdere kussentjes en haakjes worden meegeleverd en dat je elk oor kunt aanpassen aan wat voor jou fijn aanvoelt. Geen oorschelp is namelijk hetzelfde.

Stabiele, betrouwbare Bluetooth®-connectiviteit

De Bluetooth-chip zendt geluid tegelijk naar het linker- en rechteroor en zorgt met het geoptimaliseerde antenneontwerp voor een stabiele verbinding en een uitzonderlijke luisterervaring. Dankzij de lage audiolatentie kunt u ook van video’s genieten, aldus Sony.

Al met al ben ik heel erg blij dat ik hem gekocht heb. Na een paar weken uitproberen en de oordopjes leren kennen, zou ik echt niet meer zonder willen.

Beste aankoop van dit jaar! 
liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.