Noice cancelling – Loop earplugs

product review loop earplugs

De afgelopen weken deelde ik al twee items met je die ik gebruik voor noice cancelling en hoewel de loop earplugs niet letterlijk een vorm van noice cancelling zijn gebruik ik ze toch om geluid buiten te sluiten. Ik geef toe dat ik ze in eerste instantie aanschafte op uiterlijk, maar nadat ik het eerste paar binnen had wilde ik ook andere soorten. Waarom? Dat zal ik hieronder uitleggen. Inmiddels ben ik in het bezit van drie soorten, waarvan er bij eentje eigenlijk alleen maar een toevoeging zit.

Onbewust bewust van geluid

Vroeger stond ik er niet zo bij stil over hoeveel invloed geluid had op mijn gemoedsrust. Ik dacht dat het heel normaal was hoe de geluiden op je af komen en dat iedereen dit op dezelfde manier ervoer. Wist ik veel dat andere mensen een soort van filter hebben dat er voor zorgt dat niet alles op volle sterkte binnenkomt, maar dat het (enigszins) gedempt wordt.

Ik legde me erbij neer dat het was zoals het was.

Toen ik me eenmaal bewust was van het feit dat er zoiets bestaat als ‘overgevoeligheid voor geluid’ ben ik me wat meer in het onderwerp gaan verdiepen en ben ik gaan kijken hoe ik nu precies op geluid reageer. Er ging een wereld voor me open.

Dat houdt wel in dat ik me er ook niet meer voor kan afsluiten.

Nou ben ik op zich niet per se de grootste fan van Loop oordoppen, maar ik vind ze tot nu toe wel het beste werken wanneer ik geen gebruik wil maken van mijn koptelefoon of mijn muziek oordopjes. De Loop oordoppen zijn namelijk makkelijk mee te nemen en vallen ook niet zo op.

Loop brengt bescherming en comfort samen in deze klein earplugs. Daarnaast ziet het er ook nog eens stijlvol uit.

Vier soorten loop earplugs

Er zijn op moment van schrijven vier soorten oordopjes te koop.

loop earplugs quiet

Quiet – 27dB

Als eerste de Loop Quiet. Het is het eerste paar dat ik kocht en ik moet zeggen dat het heel erg goed werkt. Ik, persoonlijk, vond ze net iets te goed werken in de supermarkt en werd daar wat ongemakkelijk van. De geluidsreductie was met net een beetje té en ik het het gevoel geen controle te hebben over de situatie (het winkelen en betalen), dus dát was voor mij eenmalig.

Nu gebruik ik ze thuis, als ik aan het werk ben en geen zin heb in één van de Sony’s. De quiet oordopjes zijn gemaakt van zachte siliconen en ontworpen om omgevingsgeluid met 27 dB te verlagen. Er zitten extra tips bij (geldt voor alle oordopjes) van maat XS, S, M en L, zodat ze altijd goed in je oren passen.

Je kunt ze gebruiken om mee te slapen, om geluid tegen te houden, om te reizen of wanneer je je wilt focussen.

Deze loop earplugs zijn verkrijgbaar in maar liefst zes verschillende kleuren:

  • Zen white
  • Essence Black
  • Hush Blue (die heb ik)
  • Calm Pink
  • Soul Bordeaux
  • Magic Mint

Experience – 18dB

loop earplugs experience

Nadat ik er achter kwam dat de quiet niet handig was voor de supermarkt (en andere drukke punten) heb ik in eerste instantie de Loop Experience gekocht. Het was op dat moment het enige alternatief voor quiet. Deze oordopjes verminderen het geluid met 18 decibel (‘lage ruisonderdrukking’), maar eerlijk gezegd vond ik dat dan weer te weinig. Ik weet het, het riekt naar muggenziften, maar ik merkte heel duidelijk verschil en was toch niet helemaal tevreden. Dus toen dochterlief aangaf ook graag deze te willen en ik zag dat er een upgrade was, heb ik de mijne aan haar gegeven en ben ik gegaan voor de pro.

De oordopjes kun je gebruiken tijdens het motor rijden, wanneer er harde muziek klinkt, bij evenementen en als ouders (ja, dat staat echt op de site).

Deze Loop earplugs – Experience zijn – verkrijgbaar in vier verschillende kleuren:

  • Midnight Black
  • Swinging Silver
  • Glorious Gold
  • Rose Gold (die had ik)

Experience Pro – 23dB

loop earplugs experience pro

Als laatste kocht ik Loop Experience Pro-oordopjes. Ze zijn net als de Experience en verminderen ruis met 18 decibel gelijkmatig over lage, midden- en hoge frequenties. Daarin zit nu een filtertje en door een akoestisch kanaal, membraan en filter te combineren, biedt het de meest hifi-demping*. Ideaal voor mensen die naar muziek evenementen gaan, maar in de Action zul je het verschil van nog eens 5 dB extra niet echt merken. 😉

In de sportschool daarentegen en in winkels waar de muziek heel erg hard staat is het wel degelijk te merken. Mijn ervaring is wel dat je de tips heel goed moet afpassen in je oren en als dat betekent dat je even moet sjoelen met die dingen en in beide oren een andere maat hebt dan is dat maar zo. Het is het echt waard om het goed uit te proberen.

Het luistert wel echt heel nauw hoe je ze indoet. 

Geen probleem als je daar rekening mee houdt, lijkt me. Ze zijn dus in dezelfde kleuren verkrijgbaar als hierboven genoemd, maar de filters die bijgeleverd worden zijn zwart en wit. Zo kun je zelf bepalen welke je wilt gebruiken.

Accessoires

Mocht je de Experience trouwens al hebben dan hoef je niet per se een heel nieuw setje te kopen. Je kunt ook alleen de Mute kopen in de shop. Er is een party pack met zes verschillende kleuren, dus er zit vast iets bij wat je leuk vindt. In de quiet werken ze niet, maar je kunt er wel mooie kleurcombinaties mee maken. Wil je liever één kleurtje dan kan dat ook.

In de shop kun je ook de tips apart bestellen en gaan ze zelfs naar XXS.

Toch een negatief puntje

De shop brengt me meteen op een kritisch puntje. Ik heb drie doosjes en alle drie de doosjes waren binnen drie keer gebruiken kapot. Er zit een soort van spijkertje in dat de boel bij elkaar houdt, maar dat spijkertje kan er zomaar uit gaan en dan valt je doosje in tweeën. Niet echt handig voor zulke dure oordopjes. Je kunt de doosjes los kopen, maar dat is wat mij betreft zonde van je geld.

UPDATE: na het lezen van deze review heeft het bedrijf me kosteloos drie nieuwe doosjes toegestuurd. Top service!

Nieuwst loop earplugs – X Tomorrowland Experience

Ik heb hem niet, maar de webshop wel, dus bij deze ook nog even de Loop X Tomorrowland Experience. Een exclusieve set dat, speciaal voor het festivalseizoen, is ontworpen met Tommorowland. Ze werken net als de experience, maar zien er wel heel erg mooi uit moet ik zeggen. Zie de video onderaan.

Je kunt ze gebruiken bij gigs, harde muziek, als muzikant en tijdens evenementen.

Misschien goed om alsnog even te melden (en dat geldt voor alle modellen). Loop blijft goed in je oren zitten, zelfs wanneer je danst (of sport) en zweet. Erg betrouwbaar dus.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel. Wil je de loop earplugs betellen dan is dat het goedkoopst via Bol (#tipvanang), maar voor de officiële website klik je hier»»»

liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.