Dit is wat mijn mama zei ~Metejoor

Dit is wat mijn mama zei

Ze zei me dat ze een mooi liedje had gehoord en dat ik het misschien ook wel mooi zou vinden. Ik sta altijd open voor nieuwe muziek, dus ik wilde weten welke dan. Toen ze de titel ‘Dit is wat mijn mama zei’ noemde dacht ik eigenlijk meer aan een nieuw K3 liedje, maar het feit dat het ook Vlaams is is ook meteen de enige overeenkomst tussen Metejoor en de meidengroep (denk ik!).

Metejoor op repeat

Ik had nog nooit van deze jongen gehoord, maar nu is dat tegenwoordig ook niet zo vreemd, want ik luister zelden naar de radio en op Spotify staat mijn wandellijst vrijwel continu op repeat. Ik kan mededelen dat Dit is wat mijn mama zei van Metejoor daar inmiddels ook in staat en al vele malen is gedraaid.

Het raakt me keer op keer en daarom vind ik dat hij niet in het rijtje van de ‘Geraakt-serie‘ mag ontbreken.

Toeval? Geloof ik niet in!

Als ik dat zo lees is zijn carrière min of meer bij toeval begonnen, hoewel ik niet in toeval geloof. Deze stem móést wel ontdekt worden. Hoe dan ook, hij kreeg te horen dat zijn stem ‘inslaat als een meteoor’ en ik neem aan dat daar de naam ook is ontstaan. Hij is overigens geen nieuwkomer, ik heb gewoon onder een heel grote steen gelegen. Hit na hit scoort hij, mij zei het nog niks. Check helemaal onderaan hoe hij dit lied zingt met zijn moeder.

Dit is wat mijn mama zei

Het is niet alleen de tekst dat me heel erg raakt, ook zijn stem doet iets met me, maar het zijn vooral de woorden die me het diepst raken en waardoor ik denk:

Zo wil ik mijn kinderen ook opvoeden!!!

Ik wil ze óók leren dat ze fouten mogen maken.
Dat het geen probleem is als ze de weg kwijtraken.
Dat ik er altijd voor ze ben – dat ze nooit alleen zijn.

Dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over wat ze nog niet weten.
Dat ze hun eigen leven mogen leven.

Dat ik ze laat gaan, maar er voor ze zal zijn als ze me nodig hebben.

Dat het belangrijk is dat ze aan anderen denken, maar daar zichzelf niet mee veranderen.
Dat ze hun eigen verhaal mogen schrijven.

Ik wil écht leren dat ze niet bang moeten zijn om fouten te maken.

Wat had ik dat graag als kind gehoord. Wat had ik dát graag als kind geweten.
Dát het niet erg is om fouten te maken.
Dát je je eigen weg mag bewandelen.
Dát je op je smoel mag gaan.*
Dát het oké is om je eigen mening te hebben.*
Dát je van het leven mag genieten.

Dit is wat ik mijn kinderen wil leren. Dit is hoe ik als mama in het leven wil staan!

*eigen interpretatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.