Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht is een boek dat ik je niet wil onthouden. Voor iedereen die hoog sensitief is is dit een interessant boek om te lezen. Ik moet toegeven dat ik hem niet in een ruk heb uitgelezen, maar dat had te maken met de oefeningen die erin staan. Om de een of andere reden kon ik de rust niet vinden om die te doen. Daardoor wilde ik ook niet verder lezen en voor ik het wist legde ik het weg en keek ik er een jaar niet naar om.

Als ik het later nog eens lees dan zal het vast beter matchen, besloot ik. 

Hoogsensitiviteit als kracht

Nou, wat dat betreft had ik het beter meteen uit kunnen lezen, want ook dit keer ben ik niet meteen bezig gegaan met de oefeningen. Voor mij werkte dat gewoon niet. Ik kan moeilijk uit een boek stappen en iets anders gaan doen; ik wil het pas wegleggen als ik dat wil.

๐™ณ๐š’๐š ๐š‹๐š˜๐šŽ๐š” ๐šœ๐š๐šŽ๐š•๐š ๐š‘๐š˜๐š˜๐š๐šœ๐šŽ๐š—๐šœ๐š’๐š๐š’๐šŸ๐š’๐š๐šŽ๐š’๐š ๐šŠ๐š•๐šœ ๐š”๐š›๐šŠ๐šŒ๐š‘๐š, ๐š’๐š— ๐š™๐š•๐šŠ๐šŠ๐š๐šœ ๐šŸ๐šŠ๐š— ๐šŽ๐šŽ๐š— ๐šŸ๐šŽ๐š›๐šŸ๐šŽ๐š•๐šŽ๐š—๐š ๐š’๐šŽ๐š๐šœ.

1 op de 5 mensen

Hoogsensitiviteit komt ongeveer bij 20% bij de bevolking voor. Ik schreef er al eens een blogpost over. Dit deel van de mensen heeft daardoor moeite om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te verwerken. Dit heeft uiteraard consequenties.

๐™ธ๐š— ๐š๐š’๐š ๐š‹๐š˜๐šŽ๐š” ๐š๐šŽ๐šŽ๐š๐š ๐™ฒ๐šŠ๐š›๐š˜๐š•๐š’๐š—๐šŠ ๐™ฑ๐š˜๐š—๐š ๐š“๐šŽ ๐š‘๐šŠ๐š—๐š๐šŸ๐šŠ๐š๐š๐šŽ๐š— ๐š˜๐š– ๐š๐š’๐šŽ ๐š“๐šŽ ๐š•๐šŽ๐š›๐šŽ๐š— ๐™ท๐š‚ ๐š๐šŽ ๐š‘๐šŠ๐š—๐š๐šŽ๐š›๐šŽ๐š— ๐š’๐š— ๐š“๐šŽ ๐š™๐š›๐š’๐šŸรฉ๐š•๐šŽ๐šŸ๐šŽ๐š—, ๐š’๐š— ๐š ๐šŽ๐š›๐š”๐šœ๐š’๐š๐šž๐šŠ๐š๐š’๐šŽ๐šœ, ๐š’๐š— ๐š•๐š’๐šŽ๐š๐š๐šŽ๐šœ๐š›๐šŽ๐š•๐šŠ๐š๐š’๐šŽ๐šœ ๐šŽ๐š— ๐š‹๐š’๐š“ ๐š”๐š’๐š—๐š๐šŽ๐š›๐šŽ๐š—.

Carolina’s stelregel

Wat ik erg mooi vond om te lezen in Hoogsensitiviteit als kracht is Carolina’s stelregel. Het opent zoveel perspectief en past perfect bij mijn denkwijze.

โ€œ๐Ž๐จ๐ค ๐š๐ฅ ๐›๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐ก๐จ๐จ๐ ๐ฌ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐ญ๐ข๐ž๐Ÿ ๐ž๐ง ๐ก๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐๐š๐š๐ซ๐๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ซ๐๐ž๐ซ ๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐›๐ž๐ฉ๐š๐š๐ฅ๐๐ž ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฎ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐๐š๐ง ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž ๐ฆ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง, ๐ฃ๐ž ๐ค๐ฎ๐ง๐ญ ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐๐จ๐ž๐ง ๐จ๐ฆ ๐ฃ๐ž ๐ฏ๐ž๐ž๐ซ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ค๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐ฌ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ค๐ฐ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ ๐ข๐ง ๐ญ๐ž ๐ณ๐ž๐ญ๐ญ๐ž๐ง.โ€

Intuรฏtie centraal in Hoogsensitiviteit als kracht

Naast informatie over HS, en vele praktijkvoorbeelden vind je ook nog eens goede en interessante oefeningen die je kunnen helpen beter in balans te zijn.

๐™ผ๐šŽ๐š ๐š—๐šŠ๐š–๐šŽ ๐š’๐š—๐š๐šžรฏ๐š๐š’๐šŽ ๐šœ๐š๐šŠ๐šŠ๐š ๐šŒ๐šŽ๐š—๐š๐š›๐šŠ๐šŠ๐š• ๐š’๐š— ๐š๐š’๐š ๐š–๐š˜๐š˜๐š’๐šŽ ๐š‹๐š˜๐šŽ๐š”.

Zelfs al je niet zo bent van de “verplichte” oefeningen is Hoogsensitiviteit als kracht nog steeds een zeer waardevol boek om te lezen. Carolina Bont geeft je mooie handvatten. Daarvoor hoef je overigens geen HSP te zijn, ook als je gevoeliger bent dan wat jij als normaal ziet kun je hier veel aan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.