Dankbaarheid – Lieve lezer

Dankbaarheid lieve lezer

Lieve lezer stond er op de envelop. Ik keek even om me heen en voelde in alles dat ik hem moest oppakken. Heel soms heb je dat er iets onverwachts op je pad komt op het juiste moment. Niet omdat je er per se om gevraagd hebt, maar omdat je het gewoon even nodig hebt en het universum je een handje helpt. Dat had ik dat gisteren.

Zelfliefde

Ik houd me nu al een paar weken bezig met zelfliefde en dankbaarheid voor wat ik allemaal al bereikt hebt. Ik ben langzaam maar zeker mezelf aan het transformeren om anders in het leven te staan. Gelukkiger, dankbaarder, positiever.

Gisterochtend besefte ik me wat voor een enorme groei ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt en hoe anders ik op sommige vlakken ben vergelijken met voor covid-19. Wat ik toen verwachtte is gebeurd!

Dankbaarheid geeft meer om dankbaar voor te zijn

Dat was natuurlijk ook mijn doel toen ik begon met zelfontwikkeling. Ik wist dat wat ik zocht niet kon vinden bij een psycholoog, ik moest dieper. Daaruit vloeide voort dat ik dankbaarder werd en ik geloof intens dat als je dankbaarder bent voor het leven en dankbaarder voor jezelf je dat terug zult zien in allerlei vormen.

Onverwachte liefde – lieve lezer

Toen ik gisteren in de kas kwam om te werken in mijn moestuin zag ik een envelop staan met daarop de tekst: Lieve lezer. Als ik dat zie dat ga ik meteen aan. Niet altijd, maar gisteren wel. Ik moest en zou weten wat erin stond.

Het verwarmde mijn hele wezen. Ik voelde de liefde door mijn aderen stromen en het deed mijn hart zwellen. Zo mooi en zo onwijs nodig!!! Of nou ja, nodig. Ik had het meer nodig dan gedacht.

Echtgenoot wierp er een snelle blik op en zei: ‘Leuk!’ Ik besloot het te lezen en nam de tekst volledig in me op.

Hij voelde zich niet geroepen door ‘Lieve lezer’

Er is geen goed of fout in dit verhaal, maar er is een duidelijk verschil tussen ons twee├źn. Waar hij zich totaal niet aangesproken voelde en niet de noodzaak ervoer om het op te pakken had ik dat wel. Toen ik las: Lieve lezer, sprak bij mij een stemmetje vanbinnen: ‘dit staat er speciaal voor jou!’ Ik luisterde en vond het volgende…

Wat zou jij doen? Lezen of laten? Kies maar. Had jij dit willen missen? Of ben je blij dat dit briefje ’toevallig’ een blogger vond die het zou delen met nog veel meer mensen?

 Vertel me, wat doet het met jou?

Ik was die Lieve lezer

Ik weet niet wie dit berichtje heeft achtergelaten in het volkstuintje in de kas, maar het feit dat ik het las, het me raakte en ik er een foto van nam, maakt dat ook jij het nu kan lezen. Alle credits voor deze lieve persoon. Ik vertrouw erop dat als het belangrijk is deze blogpost bij juist die persoon terechtkomt. Dat is namelijk de kracht van het universum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.