Try – Colbie Caillat 

Try Colbie Caillat

Try van Colbie Caillet kwam bij me binnen. En hoe! Wanneer je hoogsensitief bent gebeurt het regelmatig dat je emotioneel geraakt wordt door iets of iemand. Dusdanig geraakt dat er tranen op je wangen verschijnen. Dat heb ik zelf heel erg vaak met muziek en afgelopen weken had ik het met Try van Colbie Caillat. Het is waarschijnlijk de combinatie van de tekst en het beeld geweest dat hij extreem binnenkwam en ik zie het als een mooi momentje.

Dit is de 23e geraakt in de gelijk genoemde serie. In die serie komen heel veel songs voor. Je kunt op de link klikken als je er meer wilt lezen en zien. ❤️

Zelfliefde

Het is niet zo dat ik Try van Colbie Caillat nog niet kende, want in het verleden ben ik het wel vaker tegengekomen, maar dit keer kwam hij op het goede moment.

Ik houd mezelf steeds meer bezig met zelfliefde en pas het ook op mezelf toe. Daardoor ben ik me anders gaan voelen en merk ik dat er een zekere mildheid over me komt. Ik denk dat het me daarom juist nú zo raakte.

Colbie Caillat – songwriter

Colbie Caillat schreef het nummer na een songwriting sessie waarin ze de druk voelde om iemand te zijn die ze niet was. Ze probeert in dit nummer vrouwen en meisjes te vertellen dat het helemaal oké is als je geen make-up draagt. Dat het prima is als je niet je haar mooi maakt. Dat je niet je best hoeft te doen om je aan te passen aan de samenleving, om te voldoen aan het ‘perfecte’ schoonheidsbeeld. Dat schoonheidsideaal bestaat helemaal niet, maar wordt gecreëerd.

Het raakt me zo omdat het krachtig is, omdat haar boodschap zo duidelijk is. Maar ook omdat ze allemaal hun make-up af doen en dat Caillat ook zichzelf laat zien.

Kern van de boodschap

De kern van de boodschap is dat het veel belangrijker is om van jezelf te houden om wie je vanbinnen bent en niet vanbuiten.

Ooit kreeg ik er altijd een beetje braakneigingen van als ik dat hoorde of las, maar sinds ik me meer en meer bezighoudt met zelfliefde en zorgen voor mezelf ben ik gaan geloven in die waarheid. Nu zal leeftijd misschien ook wel meetellen, het wordt nou eenmaal makkelijker als je ouder wordt en je die ouderdom moet accepteren, maar zou het niet heerlijk zijn als je dit als vijftienjarige al als waarheid aan kom nemen?

Ik vind het geweldig dat mensen als Colbie hier aandacht aan geven. Zij heeft een miljoenenbereik en al zou ze er maar een paar duizend vrouwen mee bereiken, dan nog heeft ze een groot verschil kunnen maken.

Hieronder kun je Try van Colbie Caillat bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.