Boy Queen ~ de wereld van Drag

Boy Queen de wereld van Drag

Vandaag deel ik maar wat graag Boy Queen met jullie. De wereld van Drag en Drag Queens staan mijlenver van mijn wereld, maar ik ben dol op boeken waardoor ik mijn wereldbeeld kan vergroten. Ik geloof echt dat het je helpt wat toleranter naar anderen te zijn en een geweldige manier om beter te worden in minder oordelen.

De cover gaf me in eerste instantie de indruk dat het hier een boek betreft over Boy George (slim bedacht!), maar er is geen enkel verwijzing naar die excentriekeling. Wellicht was ik ook wat in verwarring doordat de schrijver George Lester heet.

Ook deze jongen is geen standaard in een dozijn, het is een bijzondere knul met een mooie droom.

Boy Queen

Waar ik bij Nederlandse boeken er – in dit genre – vaak meteen vol in zit, moet ik er bij Engelse boeken altijd even inkomen. De 𝚝𝚘𝚗𝚎 𝚘𝚏 𝚟𝚘𝚒𝚌𝚎 is toch vaak iets anders in een andere taal en dat kost bij mij wat extra tijd. Ook is deze manier van spreken niet iets wat ik gewend ben

- 𝐞𝐫 𝐠𝐢𝐧𝐠 𝐝𝐮𝐬 𝐨𝐨𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐞𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐞𝐥𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐞 𝐨𝐩𝐞𝐧!

Broadway – de grote droom van Robin

Zeventienjarige Robin heeft het al helemaal uitgedacht: hij is in een rechte lijn op weg naar een toekomst op Broadway. Hij is erg goed in dansen en zijn drama lerares heeft een hoge pet van hem op. Ook zijn zingen zit wel goed, dus het kan niet anders dan hij wordt toegelaten tot de school van zijn dromen.

De ingang om queen te worden

Hij heeft een geheim vriendje – dat nog diep in de kast zit – en twee BFF’s, waarvan één 𝚟𝚘𝚕𝚕𝚎𝚍𝚒𝚐 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚒𝚐𝚑𝚝 is, hoewel ik af en toe toch mijn bedenkingen had. Het lijkt niet beter te kunnen gaan, zeker niet nu Robin wacht op de brief van ‘London Academy of Performing Arts’ en iedereen hem vertelt dat hij het helemaal gaat maken. Hij zelf is er toch erg nerveus over. Op een ochtend komt de brief – toch onverwacht – en blijkt dat de concurrentie moordend was, hij is niet toegelaten. Al het oefenen, alle zang-, monoloog- en danslessen, alles voor niets gedaan.

Robin zit in zak en as; er is geen back-up plan, nooit geweest ook, maar die moet er nu wel komen.

Boy Queen = Drag Queen

Langzaam maar zeker rolt hij in de wereld van 𝐃𝐫𝐚𝐠. Het begon allemaal nadat hij zijn achttiende verjaardag vierde in een 𝚐𝚊𝚢𝚋𝚊𝚛. Zijn vrienden supporten hem in eerste instantie voorwaardelijk, want alles beter dan een dramatisch verdrietige Robin, maar uiteindelijk begint het te wringen bij zijn vrienden, heeft zijn moeder geen vertrouwen meer in hem en is zijn geheime liefde niet de persoon die Robin hoopte dat hij was. De vraag is:

heeft hij er echt alles voor over om te worden wie hij wil zijn?

Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader en ik geeft hem met heel veel lof vijf sterren.

Je kunt het boek onder andere bij Bol.com bestellen. De link is naar de Nederlandstalige versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.