Boeken manifesteren

Ik houd enorm van boeken manifesteren

Over het algemeen ben ik niet zo van het slenteren op een grote markt. Maar ik houd wel van boeken manifesteren. Ook al had ik dat op voorhand niet bedacht, ik voegde het al snel toe. Vroeger vond ik het heerlijk om te snuffelen tussen tweedehands spullen op rommelmarkten, maar sinds een aantal jaren doe ik het niet zo goed in drukte. Vaak voel ik de energie binnen een paar minuten volledig wegsijpelen en ben ik al mijn enthousiasme kwijt.

Voor boeken wilde ik dit keer wel een uitzondering maken, dus toen manlief gisteren vertelde dat de markt net begonnen was, zei ik dat ik dan meteen wilde gaan. Met een beetje geluk nog voor de drukte weer op weg naar huis te zijn.

Dit is de opbrengst van een uurtje snuffelen op de boekenmarkt. 

Ontbrekende boeken willen manifesteren

In eerste instantie overweldigde het hele gebeuren me en ik wist niet zo goed wat ik er te zoeken had. Het was voor mij de eerste keer op deze boekenmarkt en het was (gelukkig) van een andere orde dan de Deventer boekenmarkt, waar ik eenmaal – en nooit meer – ben geweest. Het was overzichtelijk, maar de kramen zelf waren niet allemaal overzichtelijk.

Als ik zelf een kraam zou inrichten dan zou ik dat doen om naam van de auteur en op genre.

Daadwerkelijk manifesteren van boeken

Ik liep wat te slenteren lang een viertal kramen en begon me af te vragen wat ik in vredesnaam daar te zoeken had. Ik wilde eigenlijk al meteen weer naar huis gaan, tot ik deel twee van de »»»Rosie trilogie van Greame Simsion««« vond. Er begon een vuurtje te branden en ik besloot op zoek te gaan naar het derde deel van deze heerlijke serie. Manlief was ook blij, want ook hij had nu een doel.

Tientallen kramen liepen we langs en opmerkelijk genoeg vond ik hem op het laatst bij de kraam waar ik al eerder had gekeken, maar toch nog even wilde checken (onderbuikgevoel).
Nog een detail: hij lag op zes stappen afstand van deel 2 (andere kraam).
Nog geen twee minuten ervoor fluisterde ik: ‘universum, ik wil het boek héél erg graag!’

Het lukte, dus een prachtige manifestatie.

Jaren gedaan over deze boeken manifesteren

Het is jaren geleden dat ik het levensverhaal van Jan Siebelink las. Beide boeken heb ik geleend bij de bibliotheek, maar ze stonden nog op mijn ‘ooit te kopen lijstje‘. Bij de eerste kraam zag ik ‘Margje’ liggen, maar wilde die niet kopen zonder ook ‘Knielen op een bed violen’ te kunnen kopen. Ik wilde ze allebei hebben of geen van beiden. Voor wie het niet weet: het ene boek gaat over zijn vader, het andere over zijn moeder. Daar heeft hij er op zich meer van geschreven, maar ik vind dit persoonlijk de beste.
Qua zoektocht, erg lang verhaal kort: het lukte beiden te kopen. Knielen op een bed violen zit zelfs in een speciale doos en bevat een brief van de schrijver en boekenlegger. Dat was een mooi cadeautje.

Sterk staaltje manifesteren (wat mij betreft)

Nu heb ik ook eindelijk alle papieren boeken die Michael Pilarczyk schreef of uitgaf in mijn boekenkast staan. Twee van die boeken had ik als eerste als e-book, maar inmiddels staan alle boeken op een rijtje in mijn boekenkast.

Nog meer boeken manifesteren? Ja, joh!

Ik spaar nu al een aantal jaren de hele serie van Hendrik Groen. Ik probeer nu voornamelijk nog tweedehandsboeken te vinden, maar los van nummer 1, 2 en 3 is de rest heel moeilijk te vinden. Mijn vreugde was dan ook enorm groot dat ik het laatste deel uit de serie vond. Ook hier hetzelfde verhaal: hele markt gezocht, bij de laatste kraam gevonden. Hij lag naast ‘Het Rosie resultaat’. Ik geloof dat ik er nu nog eentje uit de serie mis.

Favoriete auteur

Ook op de boekenmarkt is te merken dat de boeken van »»»Lucinda Riley««« enorm populair zijn. Ik heb er twee kunnen scoren, maar moest daar nog best veel voor betalen. Ook van haar wil ik alle boeken verzamelen, want ik ben groot fan.

Poëzie tussen de zinnen

Dit jaar las ik voor het eerst een boek van Kader Abdolah (De Kraai) en ik was onder de indruk van zijn schrijfstijl.

Er zit poëzie tussen zijn zinnen, dus dit boek moest mee.

Ik denk dat ik ‘Papegaai vloog over de IJssel als eerste ga lezen, ik ben heel erg benieuwd.

Nog een paar mooie boeken

Het boek ‘Vloed’ van Susan Smit stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Die van Nick & Simon en Kimi Räikkönen heb ik meegenomen omdat ik het altijd leuk vind om biografieën te lezen. Kimi stond trouwens wel al even op mijn lijstje (sinds uitkomen), maar ik vond hem nieuw te duur. Nu heb ik hem alsnog nieuw (!), maar nu voor 3 euro.

Eten, bidden en beminnen van Elizabeth Gilbert was gloednieuw en daarmee vervang ik mijn ietwat vieze tweedehands exemplaar. Op de een of andere manier nodigde dat beduimelde exemplaar me niet uit tot lezen. Deze hopelijk wel.

Mooi prijsje

Al met al zijn het dertien boeken die ik kocht en ze zien er allemaal perfect uit. Alleen ‘Knielen op een bed violen’ stink naar natte kelder, maar hopelijk trekt dat nog weg.

Het kostte me zo’n 57 euro

en ik vind dat niet duur. Even ter vergelijk: vorige maand kocht ik voor dat bedrag maar drie boeken.

Morgen of overmorgen boekenkast maar “even” herinpakken. Ik had hem net leger gemaakt. 😝

Ook laat ik mijn voornemen om alle ongelezen boeken in mijn boekenkast dit jaar te lezen maar varen. Ook al kom ik wel op 200 boeken dit jaar, dat lukt niet meer.

p.s. Het meest te koop aangeboden tweedehands boek: De Vliegeraar van Khaled Hosseini.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.