Bloei als de bloemen ~ woordmuziek

Bloei als de bloemen cover

‘Bloei als de bloemen’ van Morgan Harper Nichols is wat mij betreft – tot nu toe – de prachtigste gedichtenbundel die ik ooit las!!!

Jammer dat ik maar vijf sterren mag geven. Tien zou namelijk niet misstaan. Deze gedichten zijn muziek, de woorden een melodie. De emoties tussen de woorden zijn voelbaar tot in het diepst van je ziel. Een hoopvol feest. Een genadevolle ontmoeting. Een rustplaats voor het hart. Een balsem voor je wonden. Een lofzang op vrijheid.[1]

Waardering: 5 uit 5.

Ik wilde bloeien als de bloemen

Het gebeurt niet vaak dat ik mezelf een boek echt letterlijk cadeau doe. Nou ja, ik koop al mijn boeken zelf, maar dit boek gaf ik mezelf écht cadeau. Zie de foto hieronder, dat legt het beter uit.

Bloei als de bloemen binnenkant

Bloeiende bloemen

Ik heb in mijn leven best veel gedichtenbundels gelezen. Meestal zijn het gewoon boeken met blanco pagina’s en zonder enige poespas. Nu ben ik ook niet zo groot fan van poespas, maar wat een prachtige poespas is het in dit boek. Ik mag natuurlijk geen inhoud delen, maar ik kan je echt aanraden het boek even te bekijken via de link onderaan.

Woordmuziek

De woorden die Morgan via haar gedichten spreekt zijn on top.

Deze gedichten zijn als muziek. De woorden schieten als een melodie van de pagina’s. En de emoties tussen de woorden zijn voelbaar tot in het diepst van je ziel.

Ik moest zelfs huilen om een bepaald gedicht, omdat het in zijn simpelheid zo bijzonder was. Het raakte me diep. Zo diep dat ik het niet kan uitleggen.

Parel in je boekenkast

Niet alleen de gedichten zijn zeer bijzonder, maar ook de illustraties (als schilderijen) in dit boek zijn waanzinnig mooi. Al met al een pareltje dat niet mag ontbreken in je boekenkast.

Hier gaat het boek over

Met Bloei als de bloemen schrijft Morgan Harper Nichols een ultieme liefdesbrief voor je hoofd hart, ziel en lichaam. Vol hoop en reminders dat het leven zwaar kan zijn, maar juist daardoor ook zo waardevol. Dat het licht altijd weer doorbreekt, hoe donker het ook is. En dat je tot bloei komt, altijd weer opnieuw.[1]

Je kunt haar »»»volgen op Instagram«««, daar post ze geregeld mooie content. Via »»»deze link««« kun je het boek inkijken.

Over de schrijver

Morgan Harper Nichols is kunstenaar, dichter en muzikant. Haar werk is geïnspireerd op verhalen, gesprekken van elke dag. Morgan ziet kunst maken als een manier om contact te maken met anderen, nieuwsgierig te blijven en te groeien in empathie.[2]

Binnenkort komt er een nieuw boek van haar in Nederland uit. Je begrijpt vast wel dat ik sta te popelen om die te kunnen lezen.

[1]Flaptekst boek
[2] Bron: website Morgan Harper Nichols

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.