Manifesteren en energiegebrek

manifesteren energiegebrek

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de Wet van Aantrekking was er een soort van overtuiging dat ik onmogelijk mooie dingen kon manifesteren vanwege mijn chronische (lichamelijke) energiegebrek. Dat had te maken met het feit dat ik steeds maar las en hoorde dat je voor het aantrekken van je verlangens altijd in een high vibe moet zitten.

π‡πˆπ†π‡ π•πˆππ„ 𝐒𝐬 𝐧𝐚𝐦𝐞π₯𝐒𝐣𝐀 𝐭𝐑𝐞 𝐀𝐞𝐲.

‘Je hebt het juiste energielevel nodig om iets fijns, joyfull, goeds, moois etc. aan te trekken. Dat gaat niet lukken als je een chronisch energiegebrek hebt.’ Op dat moment dacht ik oprecht dat je zoiets moest hebben als (zoals ik het noem) ‘stuiter energie’ en dat level bereikte ik niet zo heel vaak.

Energiegebrek lichaam versus hoofd

In die tijd stond ik er dan ook helemaal niet bij stil dat een lichaam dat niet fit is en erg vaak een energiegebrek ervÑÑrt, iets heel anders is dan in je hoofd niet in een high vibe kunnen komen.

Ik dacht dus altijd: als ik moe op bed moet liggen, omdat mijn lichaam dat van mij vraagt, kan ik onmogelijk mijn verlangens manifesteren.

Dat gaf me dan een rotgevoel en wat gebeurt er als je aandacht schenkt aan rotgevoelens? Dan krijg je meer van die rotgevoelens. Want: wat je aandacht geeft groeit. Er waren dan ook dagen bij dat het van kwaad naar erger ging en ik na een paar minuten al helemaal in de put kon zitten.

Twijfel of het energiegebrek een probleem moet zijn

Naarmate ik op andere vlakken steeds meer ging te leven naar de Wet van Aantrekking besloot ik te onderzoeken of mijn overtuiging daarover eigenlijk wel klopt. Het heeft even geduurd, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat het mogelijk is om mijn lijf bewust los van mijn mind te gaan zien, ook al staat het nog zo met elkaar in verbinding.

Ik creΓ«erde mijn eigen waarheid hierover en ben dat nog meer gaan toepassen.

Het kon in mijn hoofd gewoonweg niet zo zijn dat ik nooit iets moois zou kunnen manifesteren, alleen maar om het feit dat ik geen gezond lichaam had. Over dat niet-gezonde lichaam valt ook veel te schrijven, maar dat is voor een andere keer.

Toch manifesteren, ondanks energiegebrek

Mijn mening over niet kunnen manifesteren wanneer je last hebt van een energiegebrek is inmiddels veranderd. Nu ben ik er heilig van overtuigd dat ziek zijn niet per se een reden hoeft te zijn om niet te kunnen manifesteren. Het kost misschien alleen wat meer tijd, maar het woord onmogelijk wil ik er absoluut niet aan hangen.

impossible text

Om de Wet van Aantrekking vΓ³Γ³r je te laten werken moet je de drie stappen ‘doorlopen’.

  1. Vraag, oftewel: je moet een verlangen uitzenden.
  2. Het is gegeven, oftewel je vraag wordt meteen opgeslagen in de Vortex (een soort iCloud). Daar vibreert het op een hoge frequentie en wil je het kunnen krijgen moet jij op diezelfde hoge frequentie zitten, anders werkt het niet.
  3. Ontvang.

Om stap 2 toe te kunnen passen moet je stap 3 onder de knie hebben. Huh?, hoor ik je bijna denken. Je moet toch op volgorde werken? Nou, nee, hier niet. In latere post zal ik daar dieper op in gaan, maar voor nu moet je weten dat het belangrijk is om je belemmerende overtuigingen los te laten voor je kunt ontvangen. Je moet immers op hetzelfde level van je verlangen zitten. In dit geval: ‘ik kan niet manifesteren als ik mijn lichaam weinig energie heeft.’

De vraag is echter: ‘Is dat wel zo? Is het zo dan je niet kunt manifesteren? Weet je zeker dat dit onmogelijk is? Zit jij volledig op een laag niveau? Of is het zo dat jij door het energiegebrek in je lichaam denkt dat je op een laag level zit en dus niet kΓΊnt manifesteren? Daar zit namelijk het verschil, in mijn optiek.

Energiegebrek in lijf, maar stuiterend brein

Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel, je bent heel erg moe en wilt ontzettend graag gaan slapen, maar je hoofd is nog op een erg hoog niveau bezig. Het blijft maar ratelen en is dolenthousiast over iets waar je op dat moment weinig mee kunt. Je zoekt wanhopig naar de uitknop en vraagt jezelf af hoe je nog zo aan kunt staan, terwijl je zo moe bent. Zo vergelijk ik dat graag.

Toch is dit niet per se het gevoel dat je moet hebben om te manifesteren en daarom deel ik mijn inzicht zo graag met je. Om op het juiste level te komen van je verlangen, is het niet nodig om te stuiteren van de energie!!!

Het is al genoeg dat je rustig bent, dat je je mentaal goed voelt. Dat je kunt verwachten en vertrouwen in datgeen dat je graag wilt.

Is dat makkelijk? Nou, niet altijd in ieder geval. Ik neem mezelf als voorbeeld. Soms heb ik simpelweg een te groot energiegebrek om me bezig te houden met manifesteren. Dan laat ik het helemaal los en dat adviseer ik jou ook te doen. Daarnaast is het soms gewoon heel erg moeilijk om te geloven dat ik iets kan krijgen wat ik graag wil, omdat ik dat onmogelijk goed kan zien als ik lichamelijk zo moe ben. Aangezien mijn brein wel alert is maak ik het kleiner voor mezelf en vraag ik mezelf af:

wat kan ik wel geloven?

Manifesteren wat ik wΓ©l kan geloven, ondanks energiegebrek

Ook al kan ik op die momenten onmogelijk geloven dat ik ooit spreker zal zijn en dat ik heel veel mensen ga helpen met mijn visie op de Wet van Aantrekking in combinatie met ziekte of diagnoses en labels, toch kan ik wel iets doen. Dan maak ik het gewoon kleiner en zeg ik dat ik de energie wil om een blog te schrijven. Wat ik niet kan geloven laat ik los, wat ik wel kan geloven geef ik meer emotie mee. Ik zorg dat ik blij word van de gedachte dat ik een blog mag schrijven en zie mezelf dat dan ook doen.

Meestal duurt het maar even en soms duurt het wat langer, maar uiteindelijk kan ik opstaan en die blog schrijven. Dat is dan meteen een eerste stapje richting mijn grote doel. En ook al lijkt het wat nietig, het is toch een stap vooruit.

Vraag jezelf dus af: Wat kan ik nu wΓ©l geloven?
liefs angela groen smal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.