Pumps, pillen & popcorn

Bijna dertiger Emma is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vind ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft. Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina. Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden. Veel tijd om er over na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijk ingeschreven voor The Voice of Holland.

Pumps, pillen en popcorn in de media

Dit artikel stond in de Gelderlander, maar bleek uiteindelijk ook een premiumartikel te zijn waardoor het in meerdere grote landelijke kranten (online) kwam te staan.

Biblion-recensie

Emma Meerendonk is 29 jaar, apothekersassistente en zingt in een band. Haar beste vriendin is Nina van Es, een studente psychologie, die in dezelfde flat in Arnhem woont als Emma. Wat de liefde betreft, wordt Emma heen en weer geslingerd tussen twee mannen. Kiest ze voor haar baas of voor Pim, de broer van Nina. Van hem weet ze niet of hij op mannen of op vrouwen valt. En waarom wil Nina niet dat Emma met Pim omgaat? Naast die vragen droomt Emma van een muzikale carrière en schrijft ze zich in voor The Voice of Holland. Een romantisch verhaal met een te verwachten slot naast een onverwachte ontboezeming. De ik-figuur wisselt in dit boek: vaak is het Emma, soms Nina en aan het eind Pim. In de titel komen de voorkeursschoenen van Emma, haar werk bij de apotheek en het eten van popcorn op de gezamenlijke filmavonden met Nina samen. Deze debuutroman van de auteur (1979) past in de serie Ellessy Relax, waarin ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans verschijnen.

Geschreven door H.W.L. Keus-Asveld

Blogrecensies

Het boekenatelier

Waardering: 4 uit 5.

Pumps, pillen & popcorn is een heerlijke liefdesroman die gaat over verboden liefdes, geheimen en vriendschap. Dit is zo’n boek waarbij je vanaf de eerste bladzijde helemaal in het boek zit en niet wilt stoppen met lezen.

Hebban

Waardering: 4 uit 5.

Toch heeft Stegeman kans gezien het geheel iets meer diepgang te geven door het thema homoseksualiteit in haar verhaal te verweven.

Maartje leest

Waardering: 4 uit 5.

Pumps, pillen & Popcorn is een heerlijke zomerse feelgood roman die gaat over verliefdheid, jaloezie en onzekerheid. Het is knap wat Angela met de personages heeft gedaan en hoe zij ze neergezet heeft.

Eat, sleep, read

Waardering: 4 uit 5.

Pumps, Pillen & Popcorn is niet een typisch romantisch verhaal maar komt juist lekker rauw en eerlijk over.
Een fijn verhaal om in te duiken met een flinke portie lompigheid, toch ook wat romantiek maar vooral veel herkenning.

Axelles Books

Waardering: 3.5 uit 5.

Pumps, pillen & popcorn is een zeer luchtige liefdesroman dat ideaal is om tussendoor of buiten lekker in de zon eens te lezen.

So many books

Waardering: 4.5 uit 5.

Ondanks dat er hier en daar wat cliché’s in zitten, heb ik ook wel moeten grinniken om bepaalde situaties. Dit is een heerlijk verhaal voor tussen de wat ‘zwaardere’ boeken door.

Ramona leest

Waardering: 4 uit 5.

De schrijfstijl is lekker vlot met gevoel voor humor. Waardoor ik geregeld met een glimlach achter mijn bladzijdes gedoken zat. Ik vind het mooi om buiten de ‘normale’ relatie te lezen. Ik ben dan ook benieuwd wat Angela ons in de toekomst nog gaat bieden!

Veroniques boekenhoekje

De sfeer is luchtig, maar hier en daar zitten zwaardere stukken in het verhaal. De omschakeling tussen zwaar en luchtig doet Angela Stegeman heel goed. Het is knap om zo te kunnen schakelen. Het commentaar van de personen op zichzelf en gedachtes die ze hebben, vond ik geniaal.

Nakita’s Library

Waardering: 3 uit 5.

Het was al met al een leuk boek. Ik hou wel van jagen in de liefde. Veel mensen zullen denken dat ze het niet aan zagen komen, maar mensen het is alweer 2020! Iedereen is welcome!

Recensies op Goodreads

Anoeska Nossol

Waardering: 3 uit 5.

Het fijne aan dit boek is de alledaagse humor. Er wordt niet geforceerd om de personages grappig of sarcastisch over te laten komen. Het gebeurt gewoon. Het boek is zeer realistisch en geloofwaardig, een situatie die in ieders leven kan voorvallen. Daardoor krijg je ook sneller een band met de personages en begrijp je beter wat ze doen/zeggen.

Reviews Bol.com

Manuela77

Waardering: 4 uit 5.

Pumps, pillen & popcorn van Angela Stegeman is een heerlijke liefdesroman die je alles om je heen even doet vergeten. Ik zat zo in het verhaal, dat ik het jammer vond dat het boek al uit was. Ik had graag nog meer Emma, Anna en Pim gezien. En stiekem hoop ik dan ook dat er een verhaallijn verder wordt uitgeschreven. Wil je even wedromen in het zonnetje? Dan is pumps, pillen & popcorn hét boek dat je deze zomermaanden wilt lezen!

Shampo81

Waardering: 5 uit 5.

Leest makkelijk weg. 2 verhaallijnen naast elkaar, maar zonder dat je de weg kwijt raakt. Humoristisch en vol liefdes perikelen. Hetgeen waar je voor moet oppassen is dat je hem niet in 1 x uitleest 😉

Reacties zijn gesloten.