Tijdrit

Susanne de Jonghe mag als enige vrouw starten in de tijdrit van de Tour de France. Na het winnen van een YouTube-wedstrijd wordt zij opgenomen in het team van een van Nederlands beste tijdrijders: Scott Peeters. Deze valt als een blok voor de snelle amateur, maar wil haar liever haten. Susanne probeerde het leven te redden van zijn vriendin, maar faalde. Sindsdien doet hij er alles aan om haar te vermijden. Het lot brengt hen echter samen, hoewel geholpen door een ploegleider met een dubbele agenda. Beiden proberen in deze Ronde van Frankrijk het leven letterlijk weer op de rit te krijgen, maar het verleden is sneller dan zij en haalt hen genadeloos hard in.

Angela Stegeman (1979) ontdekte pas laat in haar leven de racefiets en was meteen verknocht aan de snelheid die je ermee kunt halen. Niet alleen dat, maar ook het geluid van de ruisende banden op het wegdek en het rustgevende effect waren een inspiratiebron voor het schrijven van Tijdrit. In 2016 begon ze tijdens Giro d’Italia –  die haar toenmalige woonplaats aandeed – te schrijven, maar gaf haar boek pas echt vorm na de eerste etappe van de Tour de France in 2017.  Angela Stegeman woont met haar man en twee kinderen in Huissen.

‘Tijdrit is een feelgood roman dat gaat over geluk, hoop, verdriet, angst en liefde. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de Tour de France.’

Tijdrit in de media

Biblion-recensie

Na een aantal moeilijke jaren te hebben gehad, lijkt het geluk Susanne toe te lachen. Ze wint een YouTube wedstrijd en mag als enige vrouw én amateur een tijdrit rijden in de Tour de France. Dit onder begeleiding van een topteam waar de snelle en knappe tijdrijder Scott Peeters onderdeel van is. Ook hij heeft een zwaar jaar achter de rug na de tragische dood van zijn vriendin. De levens van Scott en Susanne zijn door het noodlot met elkaar verbonden, maar Scott houdt dit angstvallig voor haar verborgen. Hoewel Susanne de laatste vrouw is voor wie hij wil vallen, slaat Cupido genadeloos toe. Een zege in zowel de sport alsook de liefde lijkt helaas ver te zoeken voor de twee. Leuke en vlot geschreven wielerroman met de juiste hoeveelheid romantiek, drama en sport erin verweven. Ook leuk voor lezers die minder geïnteresseerd zijn in de wielersport. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen Scott en Susanne. Boven ieder hoofdstuk staat beschreven vanuit wiens perspectief er verteld wordt. Geen verrassende plot, maar met een goede verhaalopbouw waardoor het boek moeilijk weg te leggen is.

Geschreven door: L. Kersten

Blogrecensies

The New Royalty World Boeken Blog

Een heerlijk feelgood roman, met de spanning van de boeiende sport wielrennen. Een niet alledaags verhaal, sport en een roman. Maar in dit geval is het uitstekend gelukt. Als je eenmaal in het boek begonnen bent, wil je het niet meer wegleggen. 

Veronique’s Boekenhoekje

 Angela Stegeman weet je op bepaalde momenten te verrassen met interessante plotwendingen. Er is een bepaalde gebeurtenis in het verleden die alles op scherp heeft gezet. Je hebt geen idee hoe het zit en alles lijkt met elkaar verweven. Langzaam ontvouwt het verhaal zich en begin je de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.

Eat Sleap Read

Angela Stegeman heeft een schrijfstijl die je direct pakt. Het is heel vlot geschreven waardoor het makkelijk is om direct in het verhaal te glijden. De snelheid waarmee de renners over het asfalt scheuren is ook meegenomen in het verhaal en het maakt dat je lekker door kunt lezen.

Reacties zijn gesloten.